Acțiune anticorupție inedită la Arad

0
273

Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) şi Asociaţia Pro Democraţia vor organiza în zilele de 14 și 15 noiembrie un eveniment inedit în Arad – Labirintul Anticorupţie, parte a proiectului internaţional „Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine”, finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România.
Activitățile vor debuta în ziua de 14 noiembrie începând cu ora 10.00, cu o masă rotundă, având ca temă „Prevenirea corupției – drumul către integritate” ce va avea loc la Prefectură.
La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai structurilor M.A.I. și ai instituțiilor  publice locale, implicate în lupta împotriva corupției. Cu această ocazie vor fi dezbătute subiecte ce vizează Strategia Națională Anticorupție (S.N.A.) 2016 – 2020, activitățile de prevenire a corupției desfășurate de către D.G.A., colaborarea cu ONG-urile, precum și prezentarea proiectului pilot „Etică și integritate organizațională în M.A.I.” și a Labirintului Anticorupție 2016.
Marți, 15 noiembrie,  proiectul va continua cu instalarea Labirintului Anticorupție, o metodă inedită de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie. Astfel, în incinta Mall-ului Atrium din municipiul Arad, va fi amplasată o construcţie mo­dulară de tip labirint care va oferi cetățenilor posibilitatea să-și consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte. Pentru verificarea cunoştinţelor dobândite, vizitatorilor le va fi dat un chestionar la care vor putea răspunde identificând varianta corectă în Labirint. Cetăţenii vor primi, totodată, materiale informative şi promoţionale cu mesaje anticorupție
Proiectul „Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine” se află la a cincea ediţie, municipiul Arad fiind a șasea destinație în rândul celor şapte localități din țară, unde Labirintul anticorupție a fost instalat anul acesta, respectiv Suceava, Târgoviște, Giurgiu, Zalău, Miercurea Ciuc, Arad și Craiova.
Cu acest prilej, Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad îndeamnă cetăţenii să semnaleze deîndată orice faptă de corupție săvârșită de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, la linia Telverde anticorupţie 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice rețea de telefonie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.