Acțiune cu efective mărite, duminică seara, pe raza municipiului

0
240

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Arad – Biroul de Ordine Publică, Biroul Rutier, Biroul de Investigații Criminale, Proximitate, secțiile de poliție urbană și Serviciul Transporturi Feroviare- au desfășurat, duminică seară, o acțiune cu efective mărite, în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.  Activitățile desfășurate de polițiști s-au concentrat în zona Piața Gării – Podgoria – Centru, și a avut ca scop descurajarea activităților infracționale, precum și sancționarea nerespectării prevederilor legale în domeniul ordinii publice și rutieră.

În două ore de activități, au fost legitimate 126 de persoane, fiind controlate documentele a 78 de vehicule. Polițiștii au efectuat verificări la 9 agenți economici și au indisponibilizat produse artizanale în valoare de 300 de lei, pentru care comerciantul nu a putut prezenta documente legale. Au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.920 de lei, după cum urmează : 23 conform Legii 61/1991 (privind normele de conviețuire socială), în valoare de 4.600 de lei, 50  conform O.U.G. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), în valoare de 14.770 de lei, 1 conform Legii 12/1990 (privind faptele de comerț), în valoare de 550 de lei 3 avertismente scrise conform Legii 333/2003 (privind paza bunurilor). Au mai fost întocmite două dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducere pe drumurile publice sub influența alcoolului. Aceste activități vor continua și în perioada următoare pe raza municipiului și în județ.

De menționat că polițiștii rutieri au mai depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, trei bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației. Au fost depistați sub influența alcoolului: pe raza localității Horia, un bărbat de 44 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea o autoutilitară având o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat și pe raza localității Șiria un bărbat de 36 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere de vehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului.  Polițiștii au mai depistat, pe raza localității Variașu Mare, un bărbat de ani, 59 de ani, din Turnu, în timp ce conducea o autoutilitară fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehicul condus. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Peste 500 de amenzi la regimul circulației

În decursul a trei zile, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 200.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 529 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei. Dintre acestea, 166 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 363 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.