cinegetic
Nu mai puţin 35 de persoane au fost depistate în flagrant delict în urma unei acțiuni pe fondurile de vânătoare din 16 județe. Polițiștii au indisponibilizat 41 de arme, aproape 25.000 de bucăți de muniție și aproape 2.500 de exemplare vânate, unele fiind specii protejate. Aradul s-a numărat printre judeţele vizate de către oamenii legii.

“Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R. a coordonat, în weeknd, pe parcursul a două zile, o acțiune pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale referitoare la regimul armelor și munițiilor, precum și pentru prevenirea faptelor ce aduc atingere fondului cinegetic national, acţionând pe suprafața a 21 de fonduri de vânătoare şi controlând 93 de vânători și persoane implicate în această activitate. În urma acestor activități au fost constatate 14 infracțiuni, 4 dintre acestea fiind fapte incriminate de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, 9 fapte de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și o faptă de uz de armă fără drept “, preciza Poliţia Română.
Pentru comiterea acestor fapte sunt cercetate 35 de persoane, toate depistate în flagrant delict, una dintre acestea fiind reţinută.
Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 46.251 de lei.

Recomandările redacției