colecta

Unele deşeuri pot fi ridicate de la domiciliu

Primăria municipiului Arad în parteneriat cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec organizează sâmbătă, între orele 10.00-17.00 o campanie de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice.

Aparatele electrocasnice de dimensiuni mai mari pot fi preluate de la domiciliu, în mod gratuit, pe bază de programare telefonică  la 0800 444 800 (telverde gratuit, apelabil între orele 9.00-17.00) sau 0751 302 123.
Asociația Română pentru Reciclare RoRec oferă fiecărui deponent cupoane valorice (tickete cadou) în valoare de 40 lei pentru combine frigorifice, vitrine şi lăzi frigorifice, frigidere sau congelatoare, echipamente întregi şi complete, respectiv în valoare de 20 lei pentru maşini de spălat rufe şi vase, uscătoare de haine sau aparate de aer condiţionat întregi şi complete.

Alte obiectele din categoria DEE de mici dimensiuni pot fi depuse ce cetățeni direct în containerele care vor fi amplasate în 6 puncte de colectare din oraș:

Cartier Alfa –zona Bisericii, în spatele Carrefour Market

Cartier Micălaca – zona Miorița la bl. 129 str.Abrud

Zona Gării – pe str. Avrig, la grădiniță

Cartier Vlaicu – Piața agroalimentară

Cartier Aradul Nou – parcare « Lanțul » Calea Timișorii

Cartier Grădiște – Aleea Romanței, la școala « Aron Cotruș ».
Deșeurile de echipamente eletrice și electronice au un potențial toxic de 10 ori mai mare decât deșeurile menajere.

Din cauza potențialului toxic al acestora, legislația europeană și națională de mediu interzice  debarasarea de deșeurile DEEE alături de deșeurile menajere.

Recomandările redacției