Acțiune de prevenire efectuată de polițiștii din Vlaicu

0
565

Virusul Covid-19 este ceva nou pentru toți. Niciunul dintre noi nu știe exact cum ar trebui să ne comportăm, fiind un virus nemaiîntâlnit. De aceea, polițiștii vin în ajutorul cetățenilor și îi informează cu privire la măsurile care trebuiesc respectate, pentru siguranța acestora și a celor din jur.

În cursul acestei săptămâni, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei din cadrul Secției 1 de Poliție Urbană Vlaicu au continuat activitățile cu caracter informativ- preventiv cu privire la măsurile de prevenire a pandemiei de COVID-19.

Activitatea s-a desfășurat în baza planurilor de acțiune dispuse de către Inspectoratul de Poliție Județean Arad privind adoptarea în plan operațional a măsurilor preventive în vederea răspândirii virusului SARS-COV-2 și a reducerii efectelor asupra populației.

Polițiștii au dialogat cu persoanele care s-au aflat în mai multe societăți comerciale despre modalitățile de prevenire a infectării cu noul coronavirus, cuprinse în legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Având în vedere faptul că unii cetățeni au afirmat că au avut în familie rude care au fost infectate cu virusul SARS-COV-2 și deși s-au vindecat prezintă o teamă foarte mare cu privire la o eventuală reinfectare, polițiștii recomandă cetățenilor să manifeste echilibru emoțional, să analizeze obiectiv consecințele acestei boli și să aibă încredere în eficiența măsurilor luate de autorițăți în vederea prevenirii răspândirii acestei boli .

Activitatea s-a dorit a fi un îndemn la respectarea regulilor stabilite în această perioadă cu privire la portul măștii, distanțarea fizică recomandată între persoane, igiena mâinilor precum și alte măsuri adoptate în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.