drepturiO societate comercială din Arad a fost cercetată pentru încălcarea drepturilor de autor, în ceea ce priveşte mai multe CD-uri suspecte de piraterie. În cursul zilei de miercuri, ofiţerii Serviciului de Investigare au des­făşurat o acţiune pe linia res­pectării prevederilor dreptu­rilor de autor.
În cadrul acţiunii au fost efectuate verificări la o societate comercială din Arad, unde au fost găsite 19 CD-uri conţinând programe de calculator suspectate de a fi piratate. CD-urile şi un calculator s-au ridicat în vederea continuării cercetărilor şi a expertizării lor de către Oficiul Român pentru Drepturi de Autor.
De asemenea, cu ocazia verificărilor s-a constatat că reprezentanţii firmei au instalat în mod neautorizat programe de calculator purtătoare de licenţă.
„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi distribuire de mărfuri pi­rat, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 8/1996”, a decla­rat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber. Poliţiştii continuă cercetările.
(C.G.)

Recomandările redacției