actiunePoliţiştii arădeni vor efectua acţiuni de amploare pentru depistarea neregulilor în ceea ce priveşte transportul de persoane şi mărfuri. Poliţia Română desfăşoară în această săptămână, prin Direcţia Rutieră, o acţiune, la nivel naţional, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi mărfuri. Activităţile fac parte din Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În săptămâna 6 – 12 octombrie, poliţiştii rutieri arădeni acţionează, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R. pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

Acţiunea TRUCK & BUS se desfăşoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, concomitent, în toate cele 28 de state membre ale Organizaţiei T.I.S.P.O.L..

În cadrul activităţilor, poliţiştii arădeni verifică autovehiculele destinate transportului de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi autovehiculele destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Siguranţa rutieră este o problemă de importanţă majoră la nivel mondial, având în vedere faptul că anual îşi pierd viaţa în accidente de circulaţie ori sunt vătămate mii de persoane, iar pagubele materiale înregistrate ca urmare a evenimentelor rutiere se ridică la miliarde de euro.

Recomandările redacției