1 3Sâmbăta trecută, în 28 septembrie a fost rândul oraşului Lipova să dea o mână de ajutor în programul de colectare a deşeurilor intitulat „Let’s do it Romania!”. Acest amplu proiect de curăţenie este organizat de Asociaţia Efect Verde Arad, misiunea sa fiind una foarte clară: mobilizarea cetăţenilor, autorităţilor, societăţii civile, companiilor private şi a mass media în acțiunea de curăţare a arealelor naturale care se găsesc în jurul localităţilor din România.
La Lipova, Asociaţia Efect Verde a primit sprijin din partea Primăriei Oraşului Lipova care a asigurat implementarea acestui proiect în ziua de 28 septembrie 2013; pentru organizarea întregii activităţi a fost desemnat din partea primăriei Ciprian Filip – șef Serviciu pentru Voluntariat şi Situaţii de Urgenţă Lipova (SVSU Lipova).
Acţiunea a început sâmbătă, încă de la orele dimineţii şi a durat până la ora 13, la ea participând elevi din cadrul celor două licee din localitate: Liceul Atanasie Marienescu şi Liceul Sever Bocu.
În total, s-au înscris un număr de 180 de elevi; din cadrul Liceului Atanasie Marienescu au participat elevi din clasele VII-VIII iar din cadrul Liceului Sever Bocu – elevii claselor IX-XII.
Alături de elevi au fost prezenţi pe parcursul acţiunii și numeroase cadre didactice: din cadrul Liceului Atanasie Marienescu profesorii: Otilia Tripon, Marcela Tusa, Daniela Truț, Ioana Zelenin, Dan Iovi, Corina Iovescu, Mihai Nicolae, Ginga Alexandru, Donţu Lucian – director adjunct şi Ileana Pantea – director educativ. Alături de elevii Liceului Sever Bocu s-au implicat profesorii: Emanuela Rancu, Liliana Onete, Corina Berzovan, Doriana Ifcu, Lavinia Petracovschi, Simona Roba, precum şi directoarea liceului – Oviduţa Berindei.
Elevii au primit saci, mănuși și s-au deplasat în zona parcurilor, bisericilor, școlilor și grădinițelor din oraș.
Voluntarii au fost împărțiți pe sectoare, urmând ca după încheierea activității serviciul de salubritate al orașului să colecteze cei 70 de saci adunați de pe traseul curățat de voluntari.
Astfel au fost curăţate următoarele zone: malul Mureşului, cele 5 parcuri din Lipova și Radna, cele două drumuri care duc spre Băile Lipova, precum şi zona din jurul Basilicii Maria Radna.

Recomandările redacției