Acțiunea de modernizare a Hălmagiului va continua și în acest an

4
511

primar H Deoarece iarna aceasta a avut mai mult aspect și temperaturi de toamnă târzie – chiar și acum când suntem în a doua jumătate a lui „gerar“, gospodarii satelor și-au schimbat puțin obiceiurile și, fie au continuat timid unele lucrări aflate în derulare, fie au început să-și facă deja planuri clare pentru obiectivele imediate.
Primarul comunei Hălmagiu, Adrian Țoca ne spunea recent că are planificate multe obiective dar trebuie să vadă și fondurile de care va dispune.
– Cum stați cu proiectele de viitor, dar mai ales cu lucrările aflate în derulare, domnule primar?
– După cum am mai precizat și cu alte ocazii, proiecte avem, ori suntem în curs de identificare a unora noi și avantajoase pentru noi dar, ca oriunde, se pune problema banilor. Multe am face noi, dar nu-i cu ce, că nu sunt bani. Ne zbatem încă pentru buldoexcavatorul la care urmează acum licitația. Apoi vom face unele proiecte pentru diverse lucrări ce se vor executa în satele comunei. Or, cum deocamdată nu avem bani, suntem ca legați de mâini și de picioare – cum se zice; așa că nu știu ce să mai spun acum în plus.
– Despre lucrările „pe sate“ spuneți-ne câteva cuvinte…
– Ar fi multe de spus, dar în câteva cuvinte problemele sunt așa: trebuie să reparăm drumurile în satele aparținătoare dar și șanțurile de pe marginea lor, pentru ca vremea de primăvară cu eventualele ploi să nu apuce să facă stricăciuni – aceste acțiuni sunt inițiate în fiecare primăvară. Dacă am reuși achiziția buldoexcavatorului, acesta  ne-ar salva de la multe cheltuieli, mai ales în ce privește drumurile și șanțurile; comuna are cea mai grea suprafață de acest fel de întreținut din județ. De asemenea, în ansamblul ei, Hălmagiu este o comună grea, cu multe sate, după cum se știe – alături de Hălmagiu sunt încă alte zece: Băneşti, Bodeşti, Brusturi, Cristeşti, Ioneşti, Leasa, Leş­tioara, Poienari, Tisa, Ţărmure – și fie­care sat are primarie Hproblemele lui asupra că­rora trebuie să ne aplecăm cu atenția cuvenită.
Apoi, cu toată vremea aceasta caldă de acum – care mai mult ne încurcă decât ne ajută – este totuși iarnă și nu se știe cum se va schimba vremea peste noapte, deci nu ne putem apuca de lucrări pe afară, deși ar fi de lucru. Acum ne rezumăm în a face pregătiri pentru lucrările ce vor demara în primăvară.
– Ne spuneați ceva și de reabilitarea Primăriei; despre ce este vorba?
– Da, avem în proiect să reabilităm sediul instituției; e și ăsta un aspect important. Ați văzut cum arată, mai ales fațada! Dar nu e momentul să ne lăudăm cu asta pentru că sunt și alte lucruri de făcut și toate acestea se în­cadrează în acțiunea generală de modernizare a comunei noastre, inițiată și prin accesarea Măsurii 322 – după cum se știe, dar și prin proiecte proprii.

4 COMENTARII

  1. Domule Sida , iar ai ramas fara maruntis si te-ai apucat sa lauzi si sa minti ? ! Tot poza asta da cativa ani o folosesti cu primaru de pe vremea cand venea la primarie ? Mai fa-i si alta poza sau nu il mai prinzi pe la primarie ! Sau trebuie sa fotografiezi si bodiguarzii cu el odata ! Gata , sau terminat banii pentru lucrari ? Sa terminat lucrarea mare si tampita din Halmagiu ? ! Sa dat in folosinta statia de epurare ! ??? Fa un interviu sa vezi cati halmageni sau legat la noua canalizare si cat i-au costat , cu sau fara factura ! Daca ramai fara servici sa vi la Halmagiu sa cureti rigolele din Halmagiu de frunze si gunoaie , bineinteles platit de primarie !

    • Vecina draga vecina,in legatura cu poza da ai dreptate este c-am veche intradevar,dar in ceea ce priveste prezenta la primarie nu stiu de ce dar te c-am inseli.Stii vecinuta ste o vorba daca faci de ce faci,daca nu faci de ce nu faci..mai ieri alataieri nu era un bec pe srada si strada plina de gropi in unele zone iar in altele noroiul pina la genunchi.In ceea ce priveste curatatul santurilor si din cite mai stiu si eu,nu este treaba primariei a primarului s=sa le curete ci pur si simplu este treaba fiecarui cetatean sa isi faca curat in fata casei si mai ales sa isi curete mizeria din fata ei.nu stiu de ce nu aplica si primarul asta hotarile consolilului local care mai prevede si cite o amenda celor ca tine.Din alte puncte de vedere eu cred ca ar trebui sa iti porti tu singura de grija si sa nu mai iesi seara pe poarta din spate sa te sui in cite un Peugeot albastru sa dispari cite 2,3 ore dupa care sa vii inapoi…si mai sunt multe spus in legatura cu tine dar deocamdata tacem…..

  2. Tare mi-e teama ca nici „ceilalti „nu sant mai buni!Unde sant?Nu sant vocali ,nu sant prezenti,nu exista,s-au dat la fund sau se lasa manipulati?!Greu sa mai ai incredere in cineva!Greu sa fii neutru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.