Acţiunea naţională „Foc de Artificii 2013” a dus la confiscarea a zeci de mii de articole pirotehnice

0
161

pirPoliţiştii au declanşat, încă din luna decembrie a anului trecut, la nivel naţional, acţiunea „Foc de artificii 2013”, acţiune menită să combată comerţul ilicit cu materiale pi­rotehnice.
În cadrul acestor acţiuni au fost constatate 17 infracţiuni, în care sunt cercetate un număr de 18 persoane, şi au fost ridicate, în vederea distrugerii, un număr de 88.248 de bucăţi articole pirotehnice.
Ovidiu Liber, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, ne-a informat că „în cadrul acţiunii care s-a desfăşurat, luna trecută, polițiştii arădeni din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoa­se, dar şi din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au organizat şi desfăşurat aproximativ 40 de ac­ţiuni comune la persoanele juri­dice autorizate, conform Legii nr. 126/1995 – repubicată, privind re­gimul materiilor explozive. Aceste acţiuni s-au desfăşurat la depo­zite, în târguri, oboare, en-gross-uri, precum şi în pieţele alimen­tare şi nealimentare din munici­piul şi judeţul Arad. Scopul acestor acţiuni a fost identificarea persoanelor autorizate şi neautorizate care comercializează fără drept obiecte artizanale şi de distracţie pe baza de amestecuri pirotehnice”.
Urmare a acestor activităţi, în această perioadă, în judeţul Arad, nu a fost nici o persoană rănită prin folosirea de articole pirotehnice.
Dacian Don

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.