Acțiunea Truck&Bus, pentru reducerea accidentelor rutiere,s-a încheiat

0
423

Accidentele rutiere sunt evenimente care au loc aproape zilnic. Un singur moment de neatenție și toată viața se poate schimba cu totul.

În perioada 12 -18 octombrie a.c., Serviciul Rutier Arad, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Polițiștii au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de vehicule transport marfă, în valoare totală de 120.400 de lei, dintre care: 47 pentru nerespectarea regimului legal de viteză; 43 pentru nepurtarea centurii de siguranță; nouă pentru nerespectarea timpilor de odihnă; opt pentru nerespectarea tonajului; 34 pentru nerespectarea altor norme legale.

Pentru nerespectarea legislației de conducătorii de vehicule transport călători, polițiștii au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 85.700 de lei, dintre care: 26 pentru depășirea vitezei legale; 33 pentru nepurtarea centurii de siguranță; patru pentru depășirea numărului de călători admis; una pentru nerespectarea timpilor de odihnă; 60 pentru nerespectarea altor norme legale.

Activitatea s-a desfăşurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte cu scopul de a preveni încălcarea normelor rutiere privind transporturile rutiere de mărfuri şi persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.