Acțiuni ale polițiștilor arădeni pe tronsonul Deva – Nădlac: amenzi de aproximativ 50.000 de lei în prima parte a zilei

0
519

Polițiști împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier desfășoară, în această perioadă, mai multe acțiuni pe tronsonul Deva – Nădlac, al autostrăzii A1.

Acțiunea are drept scop verificarea documentelor de transport/persoane, verificarea respectării timpilor de odihnă, starea tehnică a autovehiculelor.

În urma activităților desfășurate în prima parte a zilei, au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei, dintre care 18 pentru depășirea vitezei legale, 24 pentru defecțiuni constatate la autovehicule, șase pentru lipsa luminilor de întâlnire, trei pentru nepurtarea centurii de siguranță, șapte pentru nerespectarea timpilor de odihnă, două pentru refuzul controlului tehnic și celelalte pentru alte abateri.

Au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

Conducătorilor vehiculelor le-a fost recomandat să evite circulația în perioada de caniculă (10:00 – 18:00), să se informeze cu privire la condițiile meteo-rutiere ale traseului până la destinație și să facă repaus când se simt obosiți.

De asemenea, li s-a pus în vedere că este interzisă deplasarea, staționarea și oprirea pe banda de urgență, cu excepția urgențelor medicale sau a defecțiunilor tehnice; atunci când un polițist indică acest lucru sau când lucrările aflate în desfășurare impun devierea traficului pe banda de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.