actiuniIPJ Arad a organizat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru desfăşurarea circulaţiei rutiere în siguranţă. Zeci de poliţişti au participat miercuri, 12 iunie, la mai multe acţiuni pe raza judeţului Arad. Poliţiştii au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere, pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, dar şi la trecerile la nivel cu calea ferată.
„Au fost verificate sute de auto­ve­hicule şi pentru neregulile constatate, au fost aplicate aproximativ 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 56.724 de lei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce. Dintre acestea, 55 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 35 pentru lipsa centurii de siguranţă, iar 15 pentru neacordarea de prioritate la trecerea la nivel cu calea ferată. De asemenea, au fost sancţionaţi şi 12 pietoni care nu au traversat regulamentar. În cadrul acţiunilor, poliţiştii au reţinut 45 de permise de conducere şi 12 certificate de înmatriculare.
Polițiștii rutierişti au constatat infracţiuni în flagrant, astfel: a fost depistat în trafic Mircea C., de 59 ani, din Sebiş, care conducea un autoturism marca VW Golf având numărul de înmatricular expirat. De asemenea, a fost depistat, pe DJ/793, între localitatile Sebiş – Prunişor, Ioan L. de 57 ani, din Cărand, care conducea un autoturism marca Dacia având permisul de conducere necorespunzator categoriei. Pe numele celor doi conducători auto, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
(C.G.)

Recomandările redacției