UPDATE:  În ultimele 24 de ore au mai fost verificate încă 133 de restaurante, terase, unități de tip fast-food, hoteluri, pensiuni și alte spații de cazare, precum și 25 de mijloace de transport. Pentru abaterile constatate au mai fost aplicate încă 77 de sancțiuni contravenționale în valoare de 16.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecție individuală. Toate aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă. 

 

 

Cazurile de infectare cu Covid-19 sunt din ce în ce mai multe, de la o zi la alta. Situația devine tot mai tensionată, atât pentru cetățeni, cât și pentru cadrele medicale, care se confruntă zilnic cu acest virus. De aceea, autoritățile efectuează tot felul de acțiuni de informare și verificare, pentru a încetini, dacă nu chiar a opri acest proces.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul acestor acțiuni este prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Au fost verificate 42 de restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și opt mijloace de transport. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 21.500 de lei, în baza Legii 55/2020 privind măsurile de protecţie individuală.

Dintre acestea, 58 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă şi o amendă pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea/izolarea.

Autoritățile recomandă cetățenilor să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Recomandările redacției