Acțiuni demarate de polițiștii arădeni cu privire la prevenirea accidentelor rutiere

0
242

La volan trebuie să fim calmi, să avem răbdare, pentru a avea o atenție distributivă eficientă să prevenim orice fel de accident de circulațieeste mesajul agenților de poliție adresat participanților la tarfic, în cadrul unei acțiuni desfășurate astăzi, în municipiul Arad.

Activitatea a avut ca scop prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente ruitere, precum viteza excesivă, neacordarea de prioritate și comportamentul celorlalți participanți la trafic, cum ar fi pietonii și biciliștii, pe șosele.

Astfel, organele de poliție au oprit conducătorii auto pentru o scurtă verificare generală și pentru a le transmite mesajul de mai sus.

Aflăm astăzi de la unul dintre agenții de poliție faptul că accidentele de circulație sunt prevenite cu aparatele radar și cu toate echipajele pe care posturile de poliție le au, care au în arondare segmente de drumuri naționale.

De asemenea, a fost adus în discuție și subiectul faimoaselor trotinete. După cum bine știți, sunt încălcate o mulțime de reguli în ceea ce privește circularea cu trotinetele pe drumurile publice. Polițiștii vin și informează arădenii cu privire la regulile de ciculare a acestora, cum ar fi vărsta legală pe care trebuie să o ai pentru a le putea folosi, echipamentul de protecție și sancțiunile pe care riscă să le sufere conducătorii de trotinete.

Persoanele care utilizează trotinetele, au obligația de a fi echipați pe timp de noapte cu o îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante. Vărsta de la care putem să circulăm cu trotinetele pe drumul public este de 14 ani, unde obligatoriu, trebuie purtată cască de protecție. Nu este un lucru facultativ, ci obligatoriu. Bineînțeles multe persoane nu știu faptul că pe trotinetă poate circula o singură persoană, nicidecum mai multe. Vor fi sancționați toți cei care nu respectă aceste reguli de circulație.

De asemenea, cei care circulă pe contrasens sau nu se dau jos când traversează trecerea de pietoni, vor fi sancționați de organele de poliție, iar dacă conducătorii acestor trotinete sunt implicați în evenimente rutiere cu victime, vor purta întreaga răspundere pentru accidentul cauzat. , a declarat unul dintre agenții de poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.