Acțiuni educative pentru copiii și tinerii din casele de tip familial arădene

0
360

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului organizează acțiuni de informare, interactive, în casele de tip familial. De această data, o astfel de acțiune a fost organizată în casele de tip familial din Lipova.

Este vorba de o acțiune preventive, în parteneriat cu specialiștii Direcției de Sănătate Publică Arad. Temele de discuție abordate: contracepția, sarcina nedorită, avortul sau bolile cu transmitere sexuală, precum și consumul de tutun și urmările acestuia asupra organismului. Tinerii au vizionat și mai multe filmulețe educative despre toate aceste teme.

Au fost dezbateri și pe tema „Drepturile și responsabilitățile copilului”, cu beneficiarii protejați în casele de tip familial din Lipova. „Discuțiile au fost interactive și interesante, copiii au reflectat asupra micilor responsabilități pe care le au, dar care o să îi ajute în formarea lor ca adulți integrați social și profesional, dar au arătat și că își cunosc drepturile“, au susținut reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.