În această perioadă continuă la Bata ampla și importanta acțiune de punere în posesie a terenurilor agricole, după cum ne preciza edilul Ion Micurescu. Așa după cum ne spunea și în săptămânile anterioare, lucrarea nu se bucură de aprecierea tuturor sătenilor comunei datorită unor neconcordanțe apărute în ceea ce privește amplasamentele unor suprafețe de teren. Măsurătorile fiind de data aceasta rea­lizate cu aparatură performantă, acum nu este loc la îndoieli sau neclarități.
„Chiar dacă o parte din săteni nu sunt mulțumiți pe moment de aceste situații, pe termen mediu și lung se vor vedea avantajele aces­tor măsurători. Punerea în posesie s-a făcut prin măsurători realizate cu GPS-ul, pe baza planurilor parcelare recepționate de Oficul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad. O dată pe săptămână se pun în posesie câte două parcele, prin deplasarea reprezentantului firmei de topografie la Bata.
Săptămâna aceasta – mai precis joi, la ora 10 – se va pune în posesie parcelele denumite de localnici Feneș1 și Feneș2 (adică A277 și A290, în limbaj oficial, litera „A“ însemnând arabil – n.red.). Deoarece demersurile sunt laborioase, cam acesta este ritmul normal de punere în posesie“ – ne explica primarul din Bata situația acestor acțiuni importante pentru viitorul localnicilor și al comunei.

Recomandările redacției