Sfârșitul de sezon al activității citizenite la Teba se apropie încet, încet de sfârşit, însă promotorii proiectului îşi propun încă vreo câteva săptămâni pline de evenimente.

Conform unui comunicat de presă, miercuri, 31 august, de la orele 19,00, în hala Teba din Piaţa Olimp va avea loc conferinţa „Fericirea ca obligaţie – perspective pentru o ecologie a minţii”, susţinută de consilierul psihologic Cristian Boboescu. Ultimul eveniment al lunii august va începe cu o prezentare care va aduce în discuţie perspective pentru o ecologie a minţii, analizând concepte precum fericirea, dorinţa şi libertatea în raport cu ideologia consumerismului, şi se va încheia cu discuţii libere.

A doua zi, joi, 1 septembrie, la orele 20,00, tot la hala Teba din Piaţa Olimp, este programată o aventură kino-sonoră de excepţie: proiecţia filmului „Metropolis”, realizat de regizorul Fritz Lang în 1927. Fiind film fără coloană sonoră, deci film mut, proiecţia va fi acompaniată live de Abator Industries

Prima miercuri a fiecărei luni a fost „decretată” ziua KineDok, astfel că miercuri, 7 septembrie, la orele 21, se va proiecta cel de-al șaptelea documentar din seria filmelor KineDok la Arad: documentarul norvegian „Bear Island” – povestea a trei frați care își urmează visul și ajung la sud de Svalbard, pe Bear Island, pentru a se bucura de valurile pe care nimeni nu a mai făcut surf vreodată. Proiecţia va fi urmată de discuţii şi de analizarea filmului alături de doi invitaţi de calibru: Titus Muntean (regizor de film), şi Bogdan Belu (cofondator Enjoy The Ride, explorator şi pasionat de sporturi extreme).

Joi, 8 septembrie, de la orele 20,00, la Arad, la Teba, se va juca pentru prima oară în România spectacolul de teatru „Iepurele alb, iepurele roşu”, al dramaturgului iranian Nassim Soleimanpour, tradus și produs de CitiZenit. „Iepurele alb, iepurele roşu” este un experiment teatral provocator, fiind jucat de fiecare dată de către un alt actor – care descoperă textul în momentul începerii spectacolului. Fără repetiții și fără regizor, acest îndrăzneț experiment teatral a fost tradus în mai mult de 20 de limbi și jucat de unii dintre cei mai importanți actori, de la John Hurt la Ken Loach și Whoopi Goldberg, iar în septembrie, la Teba, va fi jucat de Zoltan Lovas. Noi suntem convinși că ne așteaptă un performance teatral imprevizibil, de neratat și de neuitat.

Între 9 și 11 septembrie, cu bagajele pe jumătate făcute, CitiZenit pleacă la festival, mai precis la PLAI,  pentru ca în octombrie bagajele să fie gata şi plecarea din Teba să se facă cu o petrecere pe cinste, aşa cum se cuvine.

Recomandările redacției