În data de 18 decembrie, la Colegiul „Csiky Gergely” din Arad a avut loc activitatea „Datini și obiceiuri de Crăciun multiculturale” subliniind totodată faptul că în data evenimentului se serbează ziua minorităților din România.

De menționat este faptul că evenimentul se află la prima ediție. Împreună cu colegiul „Csiky Gergely“ au participat și Liceul cu Program Sportiv Arad și Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica.

Activitatea a avut invitați pe reprezentantul Inspectoratului Județean Arad, inspector pentru minorități Ilyes Ibolya, cât și profesoara Cândea Floare, folclorist de excepție. Activitatea a pornit de la ideea profesoarei Lavinia Biț, dar s-a conturat prin implicarea și munca profesorarelor Crina Dima și Cristiana Rus cu sprijinul directoarelor Spier Tunde și Renata Tothpal, care cred cu tărie în cooperare pentru o educație de excepție.

Aradul este prin excelență cunoscut ca un loc multicultural ce prinde viață de sărbători, când comunitățile de diferite etnii readuc în prim plan datinile strămoșilor.

Recomandările redacției