primarie PaulisÎn ultima vreme se vorbește insistent despre unele acțiuni realizate pentru populație precum distribuirea ajutoarelor alimentare ori întocmirea documentațiilor pentru diverse ajutoare. Iată doar o parte a activității desfășurate în cadrul Compartimentului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Puliș – care este compus din două persoane.
Ajutoare sociale și alocații
În decursul anului 2013 s-au întocmit dosare pentru acordarea ajutoa­relor sociale conform Legii 416/2001 privind venitul minim garantat unui număr de 69 persoane – 37 dosare în sumă totală de 6577 lei, alocatii pentru sustinerea familiei, conform Legii 277/2010 – 36 dosare in sumă totală de 3 474 lei. Menționăm faptul că din 69 persoane beneficiare de venitul minim garantat 18 persoane prestează diferite munci în folosul comunității, conform legii.
Indemnizații
La nivel de comună avem 28 persoane care beneficiază de indemnizatii pentru persoane cu handicap conform Legii 448/2006.
Ajutorul de lemne
Din data de 1 noiembrie si pana în prezent s-au intocmit un număr de 63 dosare pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu lemne pentru sezonul rece:  01 noiembrie 2013 – 31 martie 2014.
Ajutoare alimentare
S-au distribuit ajutoarele alimen­tare primite de la Uniunea Europeană: făină, ulei, roșii în bulion, paste, zacuscă, zahăr pentru 430 persoane, dintre care: 257 pensionari, 30 șomeri, 64 persoane beneficiare de venitul minim garantat și 79 persoane cu handicap grav și accentuat, urmând să mai distribuim înca două produse (mălai, conserve de carne), produse primite ulterior și care vor fi distribuite în următoarea perioadă.
Dosare pentru alocații
Tot în acest an s-au mai întocmit un număr de 30 dosare pentru alocații de stat și 21 dosare îngrijire copil până la vârsta de 2 ani.
Primăria comunei Păuliş prin Compartimentul de Asistenţă Socială colaborează cu Asociatia Creştină Stefhanus Minis, care asiguă de două ori pe săptămână o masă gratuită persoanelor defavorizate, fără venituri sau cu venituri mici.
Componența „socialului“
Din cadrul Compartimentului de Asistență Socială fac parte două persoane cu studii superioare de asistență socială: consilier Aurica Bumbuc și consilier Georgiana Sturz. Cele două consiliere se ocupă îndeaproape de toate problemele sociale enumerate mai sus dar și de alte probleme de profil social din comună.

Recomandările redacției