Activitatea Poștei este paralizată de sutele de angajați intrați în grevă pe termen nelimitat

0
194

Fără activitate în oficiile poștale arădene, în urma hotărârii luate de sindicaliștii din sectorul postal, de a se întrerupe lucrul, până la soluționarea revendicărilor. Angajații stau la locul de muncă dar nu muncesc.
Joi, 27, octombrie, poștașii arădeni s-au alăturat angajaților din țară în protestul declanșat după ce negocierile cu reprezentanții companiei au eșuat miercuri seară. Angajații poștei susțin că nu vor mai munci, până când nu vor beneficia de creșteri salariale. Corespondențele nu vor mai ajunge la destinatar, iar pensionarii riscă să nu își mai primească pensiile.
Sindicaliștii din Poșta Română au pichetat miercuri dimineață, începând cu ora 10.00, sediul central al companiei, nemulțumiți de propunerile venite din partea conducerii companiei, care condițio­nează majorările salariale de con­- cedieri. Ulterior în cursul zilei de miercuri aceștia au intrat la negocieri. Cum angajații companiei au fost nemulțumiți de acestea, joi, 27 octombrie a fost declanșat spontan protestul pe termen nelimitat. Angajați din toată țara s-au înscris la grevă.
Revendicările sindicaliștilor din domeniul poştal sunt rezonabile. Cer 100 de lei brut – neimpozabili. De majorare ar trebui să beneficieze 530 de angajați arădeni.
În urma negocierilor de la Bucu­rești, sindicaliștii au obținut doar o mărire impozabilă de 100 de lei.
Se mai cere conversia datoriilor, întrucât Poșta Română are amenzi de peste 33 de milioane de euro, date de Consiliul Concu­renței. De asemenea, poștașii sunt nemulțumiți de condițiile în care muncesc – oficii nereabilitate și tehnică de calcul depășită.
„Nu ne descurcăm cu aceste salarii mici, iar mărirea pe care am cerut-o este oricum infimă. Noi ne cumpărăm rechizitele din banii noștri pentru a mai putea munci. Ne desfășurăm activitatea în condiții greu de conceput – spații insalubre, dotări precare. Suntem hotărâți să stăm în grevă până când ne va fi rezolvată problema“, susține A.M, o angajată din municipiu.
Potrivit reprezentanților Sindicatului Lucrătorilor Poștali Arad, protestul va continua până când va fi semnat un act între reprezentanții companiei Poșta Română și cei ai sindicatului. Angajații vor rămâne în grevă atât timp cât va fi nevoie.
În data de 27 septembrie, Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România a organizat o acțiune de protest solicitând majorarea sala­riului cu 200 de lei. Aceștia au amenințat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi solu­ționată. Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut însemna un efort pentru companie de 5 mili­oane de lei lunar. Poșta Română este compania cu cea mai mare cifră de afaceri din acest sector de activitate, dar și cel mai mare angajator din România, cu puțin peste 25.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.