galeria_aradElevii școlii de vară din Galleria Arad au avut parte de o experiență inedită. Au confecționat diverse obiecte, au adunat hăinițe, jucării și însoțiți de cadrele didactice, de voluntarii Direcției de Dezvoltare și Asistență Socială, respectiv de  reprezentanți ai Galleria Arad au vizitat copiii abandonați spitalizați la Secția Pediatrie I a Spitalului Clinic Județean Arad.

galleria-2514Copiii i-au cunoscut pe Denis și Maria, doi micuți sub un an, lăsați încă de la naștere în grija statului. Privați de dragostea și atenția maternă, sugarii se bucură de fiecare zâmbet primit.

“ Scânteia din privire și zâmbetul larg de pe fețele lor mici, nevinovate, la văzul atâtor jucării colorate ne-au cutremurat. Bucuria a fost resimțită atât de cei doi copilași cât și de elevii noștri vădit emoționați. Au realizat că un gest atât de mic pentru ei, au reușit să aducă atâta bucurie. Copii sau adulți trebuie să învățăm să oferim astfel de clipe de bucurie. Noi ne răpimcâteva minute și renunțăm la câte un obiect care poate oricum ne prisosește, însă reușim să facem fericit un suflet nevinovat. Nici un “mulțumesc” nu se poate compara cu acel zâmbet al Mariei și al lui Denis,  întipărit în imaginea celor prezenți”, afirmă Tina Vîrlan, Mall Manager.

Acțiunea a putut fi posibiliă cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară care organizează periodic acțiuni de voluntariat în incinta unității sanitare. “Suntem așa de bucuroși pentru acțiune și pentru felul minunat prin care copiii  au interacționat. I-am văzut zâmbind, iubind cum așteptau cu nerăbdare să privească bebelușii noștri și să îi ia în brațe. Vrem să mulțumim tuturor pentru colaborare și pentru gestul frumos pe care l-ați făcut pentru cei mici”, afirmă Anamaria Nyeki, din parte Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară.

De asemenea, elevii „Școlii de vară” a Galleria Arad au pășit pe tărâmul basmelor. Prin dibăcia actorilor de la Teatrul de Marionete din Arad, cei mici au petrecut câteva ore deosebite  în compania păpușilor pe ață.

galleria-2542Personajele de poveste i-au captivat pe spectatori, trăind emoția experienței din povestea “ Zâna lacului”. Precum în toate basmele, copiii au avut posibilitatea de a vedea latura buna și cea rea a lumii, însă au trăit bucuria victoriei binelui, personajul negativ fiind înfrant, iar prințul și zâna ajungând să se căsătorească și să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți.

galleria-2827“ Prin talentul actorilor teatrului de marionete care reușesc de fiecare dată să dea viață păpușilor pe ață, copiii au petrecut o dupa-amiază deosebită. Ne bucurăm că arta a reușit și de această dată să se impună în fața tehnicii. Ne bucurăm că cei mici reușesc să guste din plin de farmecul jocurilor simple, în care oamenii și personajele interacționează față în față, iar emoția este transmisă direct, nu prin  niște personaje imaginare, create în sistem informatic, tehnici care, din păcate au darul de a știrbi din frumusețea copilăriei și de a fura din sentimentele reale”, afirmă Tina Vîrlan, Mall Manager.

galleria-2840Conducerea Galleria Arad mulțumește pentru sprijinul acordat în susținerea acestor activități Primăriei Arad, conducerii Secției de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean Arad, d.rei Anamaria Nyeki, din partea Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară și domnului Bogdan Costea, director al Teatrului de Stat “ Ioan Slavici” Arad.

Recomandările redacției