Polițiștii de prevenire, împreună cu reprezentanți ai DGASPC au desfășurat, în această săptămână, mai multe activități de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, fiind organizate mai multe întâlniri cu adolescenți de pe raza municipiului.

Problematica discutată s-a centrat pe fenomenul de bullying – modalitățile de abordare a eventualelor cazuri de violență verbală și excludere între tineri, atât în perioada școlii cât și în vacanță.

Tinerii (majoritatea provenind din familii dezorganizate sau fiind în grija statului) au vizionat mai multe materiale video și au interacționat cu polițiștii și lucrătorii sociali, fiind interesați despre metode eficiente de combatere a discriminării și excluderii lor din cercurile „tinerilor populari din școală” datorită provenienței, rezultatelor la învățătură, dizabilităților și a altor criterii de selecție (portul ochelarilor, supraponderabilitate etc).

Aceste întâlniri vor continua atât în municipiu cât și în județ, fenomenul de bullying fiind destul de des întâlnit în strânsă legătură cu delincvența juvenilă.

 

Recomandările redacției