Activități pentru creșterea stimei de sine, pentru copiii care frecventează Centrul De Zi Ineu

0
387
Au avut loc jocuri pentru creșterea stimei de sine pentru copiii din comunitățile vulnerabile, care frecventează Centrul De Zi Ineu, județul Arad, vineri, 23 iulie.
Copiii au primit provocarea de a realiza un turn din 25 de cuburi și au fost rugați să estimeze câte cuburi vor reuși sa așeze în formă de turn, fără ca acesta sa se răstoarne. Copiii și-au stabilit obiective mici la început pe care le-au depășit cu succes și, pe parcurs, câștigând încredere în abilitățile proprii și obiectivele fixate, au fost tot mai motivați, iar performanțele pe măsură. 
Astfel, ei au învățat să se concentreze cât mai bine pe sarcina primită, să lucreze sub presiune, să își exerseze abilitățile motrice și atenția, să se evalueze corect în raport cu abilitățile proprii și sa aibă mai multă încredere în sine. 
Copiii au fost ghidați și încurajați de experți în incluziune și abilitare în cadrul proiectului. Voluntariat – Inițiative – Profesionalism pentru calitate în serviciile de zi destinate copiilor din comunitățile vulnerabile cod PN1020, este un proiect implementat în cadrul Programului Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021.
Promotorul proiectului este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Ialomița, alături de care intervin patru parteneri – DGASPC Arad, DGASPC Buzău, DGASPC Mureș și Asociația Centrul de Resurse și Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.