Activități relaxante pe care să le faci la munte

0
196

M untele este un loc special, în care liniștea se îmbină cu frumuseţea naturii, unde peisajul îţi taie răsuflarea, iar aventura e la tot pasul. Iar dacă ai un apetit pentru iarnă, aceasta este destinaţia perfectă pentru tine. Așa că iată activităţile
relaxante pe care să le faci la munte.
Un foc de tabără
Nu există o amintire de neuitat de la munte fără un foc de tabără. Îți strângi prietenii în jurul vreascurilor care ard a po­veste și distracția e garantată. Dacă vi se alătură și o chitară, cu atât mai bine. Râzi, petrece, glumește și așteaptă frumusețea răsăritului să te cucerească definitiv.
Sporturi de iarnă
Nu există munte fără sporturi de iarnă. Dacă ești iubitor de adrenalină, știi că zăpada o să îți facă cu ochiul și o să iei pârtia cu asalt. Așa că nu sta pe gânduri. Strângi bine clăparii, casca e pe cap, oche­larii la locul lor, mănușile și sari pe placa de snow-board, ca să ai parte de aventura vieții tale. Sau poate preferi să faci slalom printre probleme și să îți dai frâu liber imaginației, ca să scapi de stres, deci schiatul e varianta potrivită pentru tine. Dacă totuși îți place adrenalina, dar nu vrei să prinzi viteza unui ghepard, clasica sanie e varianta optimă.
Drumețiile
Trage-ți bocancii în picioare și pornește pe cărarea nebătătorită a aventurii. Admiră peisajul, flora, fauna, o frunză aici, un animal acolo, iar privirea ta va fi impresionată de ceea ce poate oferi natura. Respiră aerul curat de munte, lasă-l să te poarte către starea de liniște deplină. La un moment dat, ia o pauză, și uită-te în jur. Uită de proble­mele cotidiene, fiindcă e timpul să ai o clipă de relaxare. Bucură-te de moment, fiindcă muntele nu te va aștepta mereu.
Petrece-ți seara la căldura șemineului
Ce poate fi mai frumos decât acest cadru. Tu și prietenii tăi vă așezați lângă șemineu și priviți fulgii cum se aștern, în timp ce vă aflați la o cabană în pustietate, doar voi și muntele. Puteți să vă distrați cât e ziua de lungă. Să dansați, să cântați, să jucați jocuri de societate sau pur și simplu să stați la povești până dimineața.
Bucură-te de produsele locale
Atunci când mergi la munte, indiferent de zona în care alegi să îți petreci vacanța, cu siguranță vei găsi anumite preparate și produse locale care îți vor da papilele gustative pe spate. Poate fi vorba de un sortiment de brânză, un vin de calitate, o anu­mită prăjitură sau clasicul bulz ciobănesc. Acestea au o istorie aparte, poate sunt create după rețete vechi de zeci sau sute de ani și fac parte din tradiția locului. Deci, e păcat dacă treci pe la munte, în funcție de zona în care te afli, să nu guști din viață și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.