Ziua Bastonului Alb a avut loc vineri, 15.10, la sediul Asociației Nevăzătorilor Arad, care a fost marcată prin două momente deosebite.
Primul moment a constat într-o „confruntare” între patru membre ale comisiei de femei din cadrul organizației: Aldea Livia, Anton Irina, Ciocan Olimpia și Uram Adela, respectiv patru reprezentante ale Lions Arad 2007: președinte Rodica Roșca; confruntare prin care s-a dorit încă o dată a se demonstra că dizabilitatea vizuală nu constituie un obstacol de netrecut, capacitatea umană având resurse nebănuite.
Toate concurentele legate la ochi au trebuit să parcurgă câteva probe de îndemânare începând de la cusut nasturi, până la procesat legume pentru gătit, făcut sandwich-uri, respectiv recunoscut prin gust ingrediente care au alcătuit un mixt.
Reprezentantele asociației au avut o prestație la înălțime, dar și adversarele – văzătoare, chiar daca au fost legate la ochi – au dovedit o capacitate extraordinară de adaptare la situație, specifică în general femeilor, competiția disputându-se de la egal la egal.
Ca orice concurs care se respectă au fost și premii asigurate de Lions Club Arad 2007, inclusiv un premiu special din partea Camerei de Comerț Arad, constând într-un curs gratuit de bucătar.
La finalul concursului membrii trupei ANA (coordonator Oltea Blaga) au oferit tuturor celor prezenți un moment artistic cât se poate de contemporan cu titlul „Spălătorul de creiere” după Matei Visniec. Moment artistic care a smuls îndelungi aplauze din partea celor prezenți, făcându-i totodată să contempleze la vremurile pe care le trăim.
Mulțumim Oltea Blaga și Lions Club Arad 2007 care de la înființare și până în prezent ne-au fost mereu alături.”, a fost mesajul asociației, postat pe site-urile de socializare.

Recomandările redacției