Considerat unul dintre cei mai de succes cântăreţi de muzică country, căsătorit de peste 33 de ani şi tată a opt copii, Kris Kristofferson a vorbit în premieră despre pierderile sale de memorie, informează dailymail.co.uk.

 

Starul american a spus că a început să se confrunte cu această problemă în ultimii doi ani şi că, deşi ea nu i-a afectat deocamdată concertele, îi afectează celelalte activităţi din viaţa de zi cu zi.

 

„Mi-aş dori ca memoria mea să nu fie atât de slabă”, a declarat el pentru FOX411. „Medicii mi-au spus că mi se trage de la fotbal, de la box şi de la celelalte contuzii pe care le-am avut. Acum doi ani, memoria mea a început să se degradeze. Pot încă să-mi amintesc versurile cântecelor mele, aşa că pot încă să susţin concerte, însă, în afară de asta…”.

Bunul său prieten şi coleg de breaslă, muzicianul Glen Campbell, în vârstă tot de 77 de ani, a dezvăluit că are şi el pierderi de memorie, iar maladia Alzheimer cu care a fost diagnosticat l-a făcut să devină dependent de sprijinul soţiei sale.

 

În ciuda acestor pierderi de memorie, Kris Kristofferson consideră că este „binecuvântat” şi că este fericit cu viaţa pe care o are.

 

„Sunt foarte norocos. Şi pe deasupra, am o soţie (Lisa Meyers) cu care sunt căsătorit de 33 de ani, am opt copii şi toţi seamănă cu mine”, a spus el. „Mă simt binecuvântat şi mă aflu într-o perioadă foarte bună din viaţa mea”, a adăugat el.

 

Kris Kristofferson, care va putea fi văzut în curând pe marile ecrane într-un film independent, „The Motel Life”, în care joacă alături de Emilie Hirsch, Dakota Fanning şi Stephen Dorff, spune că muzica va fi întotdeauna prima lui pasiune.

 

„Muzica este ceea ce sunt. Când eram copil, compuneam cântece, dar apoi am început să fac ambele meserii (actor şi cântăreţ) şi, de multe ori, eram angajat pentru a face ambele în aceeaşi săptămână. Fără pregătire, fără antrenament”, a spus starul american.

 

Vorbind despre aspiraţiile care i-au mai rămas pe plan profesional, artistul a spus: „Nu pot să mă gândesc la nimic pe care aş fi putut să-l fac şi pe care să nu-l fi făcut deja. Poate să scriu şi să regizez un film, însă nu cred că voi face aşa ceva. Mă simt pur şi simplu norocos că sunt în viaţă şi că am colaborat cu atât de mulţi oameni minunaţi”.

 

Pe parcursul unei cariere prestigioase de peste o jumătate de secol, Kris Kristofferson, care îşi compune majoritatea pieselor pe care le interpretează, a lansat multe cântece devenite ulterior celebre, precum „Me and Bobby McGee”, „For the Good Times”, „Sunday Mornin’ Comin’ Down” şi „Help Me Make It Through the Night”. A debutat în cinematografie în 1971, în filmul „Traficantul de droguri/ Cisco Pike”, şi s-a remarcat apoi în multe filme de succes, precum „Pat Garrett şi Billy The Kid”, „Alice nu mai locuieşte aici” şi, mai ales, „S-a născut o stea/ A Star is Born”, în care a jucat alături de Barbra Streisand. Pentru acest rol a fost recompensat cu Globul de Aur. Au urmat alte roluri importante, precum cele din peliculele „Tărâmul făgăduinţei”, „Frăţia armelor”, „Sânge şi orhidee”, „Millennium”, „Focul din adâncuri”, „Planeta maimuţelor”, „Cămaşa de forţă”, şi, mai ales, filmele din franciza „Blade Runner”.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK

 

Recomandările redacției