Actrița Manuela Hărăbor – suflet deschis pentru arădeni

0
185

Manuela Hărăbor, actrița din apreciatul film românesc „Pădu­reanca” a venit la Arad, la finele săptămânii trecute. Vineri, 4 noiembrie, aceasta a suținut un recital din scrierile preotului Savatie Bașto­voi, pentru elevii și profesorii de la Colegiul Național „Vasile Goldiș”.
De la ora 11.00, actrița a participat la un eveniment organizat la Consiliul Județean, o întrunire cu membrii asociațiilor persoanelor cu autism din Arad. Evenimentul având ca titlu „Din inimi pentru inimi” a reunit familii ai căror copii suferă de autism.
Manuela Hărăbor a vorbit des­pre fiul său, care suferă de această boală, un moment emoționant fiind acela când actrița a spus că fiul său are sufletul cel mai pur și puternic. Aceasta le-a mai spus celor prezenți că, situația nu trebuie niciodată percepută ca pe o povară, ca pe o dramă și că socializarea copiilor care suferă de autism este esențială pentru dezvoltarea lor. „Am fost cu fiul meu în biserică la Sfânta Liturghie. La un moment dat, un preot a intrat în biserică împreună cu copilul său, de vreo 12 ani care avea distrofie. Tatăl său l-a dus cu greu spre altar. Fiul meu a stat cu ochii pe acest tânăr. Fiul meu mi-a spus că acel copil este bolnav. După ce copilul a ieșit însă din biserică, ceea ce mi-a spus m-a frapat. Mi-a spus „Mama, eu nu sunt bolnav! ”, a povestit Manuela Hărăbor.
Manuela Hărăbor este o actriță de origine română, născută în 2 aprilie, 1968, la București. A absol­vit în 1991 Universitatea Na­țio­nală de Artă Teatrală și Cinematogra­fică Ion Luca Caragiale din Bucu­rești și a debutat la vârsta de patru ani, în filmul „Veronica” (1972). Manuela Hărăbor a devenit cunoscută în rolul Siminei, din filmul Pădureanca (1987).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.