Actriţa Mariana Buruiană a susţinut un extraordinar recital Eminescu, chiar de ziua lui

0
1404

DSCN9882Ieri după-amiază Sala „Concordia“ a Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol“ Arad fost gazda unei manifestări culturale de excepţie: marea actriţă Mariana Buruiană, a susţinut un recital extraordinar din poezia poetului naţional Mihai Eminescu, cu prilejul zilei sale de naştere.

La manifestare au fost prezente personalităţi culturale arădene, scriitori, jurnalişti, un numeros public iubitor de poezia eminesciană, umplând sala până la refuz. Ba, chiar au fost nu puţine persoane care au urmărit tot recitalul din picioare.

Prof. Florin Didilescu, directorul biblitecii judeţene a deschis manifestarea prezentând-o pe marea actriţă Mariana Buruiană, arădeană la origini, vorbind apoi despre semnificaţia zilei de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu în conştiinţa românilor.

A urmat recitalul propriu-zis, când actriţa Mariana Buruiană a electrizat publicul cu rostirea versurilor eminesciene. Cu vocea ei caldă, dăruită de Dumnezeu pentru a rosti cuvinte care să apropie oamenii, care să facă o punte între sensurile ascunse ale lor, marea actriţă a dezvăluit celor prezenţi noi valenţe ale poeziei eminesciene, apropiindu-ni-l şi aducându-ni-l printre noi.

Au fost recitate poezii mai puţin cunoscute de marele public, dar au fost prezentate şi cele de mare forţă prozodică şi de idei, „Stele-n cer“, de exemplu, fiind o poezie aplaudată precum un mare şlagăr de muzică modernă, deşi aceasta nu este chiar la îndemâna oricui.

La reuşita acestui superb recital eminescian şi-au adus un însemnat aport violoniştii Georgiana şi Victor Maria care au creat cu o înaltă clasă interpretativă fundalul sonor al poeziilor recitate de Mariana Buruiană.

La finalul recitalului Mariana Buruiană a fost aplaudată în picioare de publicul avizat care a trăit momente poetice de neuitat.

A fost şi o surpriză, când Mariana Buruiană a primit un frumos buchet de flori de la Ionel Lucan, cu care a actriţa „s-a duelat“ în copilărie la concursurile şcolare de la Palatul Pionierilor.

Una peste alta, la Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol“ Arad Mihai Eminescu a fost sărbătorit printr-un recital de excepţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.