Actualitate AFIR, pe scurt

0
413

* Prelugire la submăsura 4.3. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare pentru „submăsura 4.3 Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice, componenta infrastructura de irigații, până la data de 18 decembrie 2015, ora 16.00“ se precizează într-un comunicat. Termenul inițial era 30 octombrie 2015. de asemenea „pragul de calitate lunar pentru proiectele care vor fi depuse în intervalul 1 noiembrie 2015  – 18 decembrie 2015 este de 20 puncte“.

*  Plafonare pe sM 4.1. AFIR informează că „valoarea totală nerambursabilă a tuturor cererilor de finanțare depuse până în prezent pentru sectorul ferme de familie din cadrul Submăsurii 4.1 Investiții în exploatații agricole se apropie de nivelul maxim al valorii publice disponibile pentru această sesiune de depunere, adică 20.577.695 euro“ conform unui comunicat de presă. Valoarea ramasă disponibilă este de 36.500 euro. Așadar, depunerea de proiecte este deschisă pentru proiectele cu valoarea mai mică.

* Continuă sM 4.1 zootehnic. Pentru celelalte sectoare: zootehnic și zona montană, din cadrul submăsurii  4.1,  AFIR primește în continuare cereri de finanțare, sesiunea de depunere fiind deschisă până la data de 30 octombrie 2015, ora 16.00.

* Sprijin pentru irigații. FNGCIMM sprijină proiectele Organizațiilor și Federațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI/FOUAI) prin garantarea creditelor necesare implementării proiectelor de investiţii. Astfel, în baza prevederilor Legii nr. 218/2005, rep., cu modificările şi completările ulterioare „începând cu data de 01.10.2015, FNGCIMM acordă garanţii în procent de maxim 100%,  beneficiarilor eligibili de tipul Organizațiilor și Federațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI/FOUAI) pentru creditele destinate implementării proiectelor finanţate din PNDR, contractate de la instituţiile de credit partenere“ conform unui comunicat. Tipurile de proiecte eligibile pentru finanţare sunt: proiecte pentru sistemele de irigaţii aferente staţiilor de punere sub presiune(SPP) precum şi proiecte destinate amenajării sistemelor de irigaţii aferente staţiilor de pompare şi repompare (SPA, SRP), finanţate prin submăsura 4.3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.