Două momente mai deosebite din actualitate bătană prezentate de primarul Ion Micurescu. Unul care s-a derulat și al doilea ce va avea loc.
* Vizita unor belgieni. În 18 februarie 2017 a avut loc o întâlnire cu o delegație din Belgia cu tema Asistența Socială. La invitația președintelui Consiliului Județean Iustin Cionca a avut loc o  întâlnire la Consiluil Județean, urmând a se încheia un parteneriat între Consi­liul Județean și fundația reprezentată de delegația belgiană
„Membrii Vzw Oradea – organizație non profit din Belgia care se ocupă cu ajutorarea și consilierea copiilor și părinților ro­mâni au fost şi oaspeții Preșe­­- dintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. De zece ani, membrii organizației sunt legați și de Județul Arad, ei vizitând periodic comuna Bata unde le acordăm sprijin pentru activitatea lor“ a precizat Ion Micurescu.
* Noutate tehnică. În data de 7 Martie 2017 va avea loc la Bata o întâlnire la care participă mai mulți primari precum și președintele Consiliului Județean și reprezentanți ai unei firme prestatoare de servicii și asitenta tehnică. Această  firmă (VIACON) va prezenta o nouă tehnologie de asamblare-instalare a unor poduri din oțel ondulat și produse de polietilenă de înaltă densitate,  o nouă generație de structură flexibilă.
Supercor este o nouă generație de structură flexibilă alcătuită din plăci de oțel ondulat îmbinată prin buloane. Capacitate ei portantă este de aproximativ 7 ori mai mare decât cea a structurilor multi-plate, cea ce permite o deschidere de până la 25 metri, utilizarea lor fiind la contrucția de poduri, viaducte, pasarele pentru pietoni, tuneluri, pasaje denivelate.

Recomandările redacției