Actualitate județeană, pe scurt

0
345

parc Vinga

Luna august demarează în forță cu… serbările populare. De departe evenimentul cel mai deosebit și unde se așteaptă un record de participanți este sărbătoarea orașului Chișineu-Criș.

*Chișineu-Criș. Sâmbătă și duminică va avea loc a IX-a ediție a „Zilelor orașului Chișineu-Criș“. După festivitatea de deschidere – cu salutul primarului Gheorghe Burdan – ce va fi la Primărie și va demara la ora 11 fix, va avea loc Parada Portului Popular, pe acordurile fanfarei Sunetul Aradului. Spectacolul în sine va începe la 16,30 – pe stadionul orașului, cu un concert de fanfare, urmat de un împresionant concert cultural-folcloric. Sâmbătă spectacolul va demara la ora 17 și va reuni nume celebre ale folclorului arădean dar și oaspeți din alte județe. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

*Vinga. Tot în acest weekend și comuna Vinga va fi în sărbătoare. „Zilele localității Vinga“ au în program: sâmbăta, o serie de simpozioane, activități sportive – ziua alături de o serie de spectacole în Seara Tineretului Vingan, ținute în Parcul Central; duminica va începe la 9, cu expoziția de animale și utilaje agricole, va urma un concurs de… cătlane, evoluțiile a patru formații de pompieri iar de la 16 Parada Portului Popular, pe traseul Căminul Cultural și Parcul Central. După salutul primarului Ioan Negrei va urma bogatul program cultural-folcloric ce va ține până seara târziu, încheindu-se cu un foc de artificii.

*Chisindia. În frumoasa zonă a comunei Chisindia, duminica aceasta se ține ce-a de-a treia serbare a acestei veri: vorbim de Sărbătoarea Codrenilor, ce se desfășoară  pe Valea Hurezului, totdeauna în prima duminică a lunii august, după cum ne spunea primarul Ionel Pașca. Anul acesta, sărbătoarea începe încă de sâmbăta după amiaza  cu sărbătoarea tinerilor iar duminica va fi partea oficială și spectacolul cultural-folcloric.

* Grăniceri. În cel de-al doilea weekend al lunii august, sâmbătă, 8 și duminică, 9 august, la Grăniceri se vor ține Zilele comunei Grăniceri. Primarul comunei, Claudiu Bătrânuț ne spunea: „ca la fiecare ediție nu vor lipsi evoluțiile ansamblurilor folclorice atât de la noi cât și din localitatea înfrățită Aletea, din țara vecină, printre alte ansambluri și trupe ce vor fi prezente la sărbătoare“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.