Actualitate județeană, pe scurt

0
553

praznic Pecica

* Grăniceri. În acest al doilea weekend al lunii august, adică sâmbătă, 8 și duminică, 9 august, la Grăniceri se vor ține Zilele comunei Grăniceri. Primarul comunei, Claudiu Bătrânuț ne spunea: „ca la fiecare ediție nu vor lipsi evoluțiile ansamblurilor folclorice atât de la noi cât și din localitatea înfrățită Aletea, din țara vecină –  printre alte ansambluri și trupe ce vor fi prezente la sărbătoare. De asemenea va fi deschis temporar punctul de trecerea frontierei dintre Grăniceri și Aletea (Ungaria) în cele două zile ale manifestării în intervalul 9-22“.

*Iratoșu. O sărbătoare mai aparte va fi organizată sâmbătă, 8 august, la Iratoșu; este vorba de Ziua Pescarilor. După cum ne spunea viceprimarul comunei, Florin Baniciu „sărbătoarea aceasta – Ziua pescarilor – este deja la cea de-a patra ediție și de fiecare dată toată lumea a apreciat-o datorită originalității ei. Organizăm tot atunci și un concurs de pescuit, firește și încercăm să implicăm cât mai mulți iubitori ai acestui sport atât din comună cât și din afară“.

*Pecica. Și în acest an se va organiza la Pecica „Praznicul de Pită Nouă“. Tradiţionala sărbătoare câmpenească pecicană va avea loc în acest an în perioada 12-16 august, adică de miercurea până duminica și va cuprinde o largă paletă de activități și numeroase evoluții muzicale, concursuri, premieri și… spectacol pirotehnic la final. Programul este amplu și va fi definitivat în zilele ce urmează.

*Pecica – Bodrogul Vechi. Un grup de iniţiativă format din foşti locuitori ai celui mai mic sat aparţinător de Pecica, Bodrogul Vechi, va organiza în 15 august întâlnirea Fiilor Satului: o rememorare a vremurilor de glorie a acestuia; o monografie va fi prezentată cu această ocazie. Acțiunea va cuprinde: o slujbă religioasă la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, dezvelirea unei plăci comemorative, un parastas la cimitir, masa amintirilor şi moment artistic, lansarea volumelor monografice.

*Seleuș. Tot la mijloc de august, mai precis de Sfânta Maria și la Seleuș va fi mare sărbătoare. După cum am aflat atunci se ține „Ziua Satului Seleuș“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.