Ținând cont de toate necesitățile specifice pentru fiecare comunitate în parte, de-a lungul anilor s-a dovedit că infrastructura și utilitățile rămân peste tot prioritare și de actualitate. Ceea ce reiese și din declarațiile recente ale câtorva edili de comune.

* Vărădia de Mureș. În această perioadă la Vărărdia de Mureș au loc unele lucrări de infrastructură ce fac parte dintr-un proiect multianual realizat cu finanațare din bugetul local și de la Consiliul Județean. „Este vorba de realizarea unei porțiuni de doi kilometri din drumul ce face legătura între satul Lupești și Săvârșin. Terasamentul este gata, acum se așează piatră – balast, pentru ca în primăvară să revenim și să turnăm pătura de asfalt. Am asfaltat de asemenea în acest an și o stardă din Nicolae Bălcescu – ce duce  spre Halta CFR. Necazul este că deși trenul oprește aici, călătorii nu au unde se adposti, deoarece CFR-ul a lăsat clădirea Hălții să se dărâme – pur și simplu! Am făcut nenumărate adrese și, în final, văzând că nu avem cu cine dialoga, pentru a proteja călătorii de ploaie am făcut noi un adăpost similar celor din stațiile de autobuz“ ne spunea, printre altele, primarul Mircea Miclea.

*Birchiș. Pe toată durata verii, la Birchiș s-au derulat lucrări de infrastructură care au fost finalizate cu bine. „Pe lângă obiectivele pe care le știți, printre care și noul teren de sport, am realizat și asfaltarea unor drumuri în diverse zone din comună și acum așteptăm să primim banii pentru facturile lucrărilor de la Ministerul Dezvoltării. Deja e o întârziere destul de substanțială și avem temeri că va mai dura ceea ce ne va creea multe neplăceriește“ ne spunea Ioan Guțu, primarul comunei Birchiș.

*Bocsig. Tot despre lucrări de infrastructură ne-a spus și primarul comunei Bocsig, Ioan Florin Ciul, deși eforturile în această direcție aici au început mai demult și rezultatele au fost bune. „Așteptăm finanțare pentru 2,5 km de drum în satul Răpsig; pentru asfaltare, firește. Iar prin PNDL așteptăm să avem posibilitatea să mai asfaltăm alți circa 4 kilometri în Bocsig. Vorbim aici de un proiect multianual, respectiv pe trei ani, cu finalizare în 2016“ a mai precizat pe scurt edilul din Bocsig.

Recomandările redacției