În această perioadă de sfârșit de iarnă, odată cunoscute cifrele bugetului, fiecare administrație locală își face calculele pentru ce va urma. În teren, pentru că timpul o permite, se finalizează lucrări începute în anii trecuți ori demarează unele lucrări specifice primăverii.

Iratoșu. În această perioadă, în comună se fac unele lucrări de reparații curente la drumuri, decolmaltări de șanțuri, toaletări de pomi ș.a. În plan general însă, administrația a întocmit și depus unele proiecte pentru care se așteaptă finanțări. „Avem două proiecte depuse la AFIR: pentru asfaltare străzi și pentru modernizarea și extinderea iluminatului public. Și mai studiem în continuare oferta: să vedem dacă din ce ne-ar trebui nouă – după cum s-au exprimat și localnicii – putem să îndeplinim și condițiile ca să facem și să depunem și alte proiecte pentru bani europeni nerambursabili“ ne spunea Atila Iosif, primarul comunei Iratoșu.

• Macea. Cunoscutul primar din Macea ne spunea recent că acum acordă atenție unor etape obligatorii în realizarea unor lucrări. „În această perioadă se fac la noi evaluări pentru a putea începe reparațiile la acoperișurile școlilor din comună. Cât privește lucrările la școala nouă: introducem încălzirea pe gaz și avem deja mobilierul necesar. Asta așa pe scurt, pentru că mai avem o serie de lucrări ce trebuie finalizate, să vedem cum ne împărțim și cu banii“ ne spunea primarul Ioan Mercea.

Ususău. Și în zonele riverane Mureșului, administrațiile se pregătesc să reia o parte din lucrările întrerupte în iarnă. La Ususău s-au reluat asfaltările pe unele porțiuni de drum, administrația având însă în lucru și unele proiecte. „Vremea fiind neobișnuit de caldă și frumoasă am putut relua asfaltarea unei zone de drum de la ieșirea din Ususău; acolo, în această primăvară vom realiza și platforma pentru aterizarea elicopterul SMURD, dacă va fi nevoie. Anul acesta vom demara și lucrările la drumul spre Pătârș – între DJ 682 și Pătârș (DC85), în lungime de 4,4 km, acesta fiind util pentru toți locuitorii din zonă dar și pentru investitorul ce exploatează cariera. Suntem în curs de realizare a unui proiect (sM 7,2) pentru asfaltarea străzilor din Dorgoș și Zăbalț“ a precizat Florin Țole, primarul comunei Ususău.

(F.B.)

Recomandările redacției