l Pecica. În urma acţiunii locale a ultimei campanii „Let’s Do It, România”, la Pecica  s-a adunat… o remorcă de gunoaie. La acțiune au participat mai  multe clase de la Şcoala Gimnazială nr. 2 şi de la Li­ceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”, elevi de gimnaziu şi liceeni, printre care şi membri ai subfilialei de Cruce Roşie. Acţiunea coordonată de
Inspectorul de mediu al Primăriei a început la 9, în parcul din centru, cu împărţirea de mănuşi şi saci de plastic pentru cei peste 150 de elevi prezenți. Re-întâlnirea a fost tot în parc, în jurul orei 11:30, când participanţii au primit un corn cu cioco­lată şi un suc. Edilul Petru Antal i-a felicitat pe elevi şi le-a mulţumit pentru participare, subliniind importanţa „educării cetăţenilor să respecte mediul înconjurător“.
l Secusigiu. Printr-un proiect de cadastrare generală câștigat în urma demersurilor administrației din comună, în perioada imediat următoare „vor demara opera­țiunle de pregătire a cadastrării generale a întregii comune, unde vor fi intabulate în mod gratuit toate proprietățile locuitorilor comunei precum și cele din domeniul public și privat. Firma care a câștigat licitația și deține aparatură modernă de măsurare a terenului în vederea intabulării. Se vor relua colectarea de date în perioada imediat următoare, o bună par­te a acestei operații fiind deja făcută, multe se vor relua pentru conformitate. În maxim doi ani avem asigurări că vom reuși să înmânăm tuturor cetățenilor C.F.-urile“, ne declara Ilie Cheșa, primarul comunei  Secusigiu.
l Nădlac. Peste 60 de voluntari s-au adunat în Parcul Pădurice din Nădlac „pentru a aduna gunoaiele lăsate de alții“, în cadrul programului „Let’s Do It Romania !”.
Alături de voluntari a fost și primarul orașului Nădlac, Ioan Radu Mărginean, viceprimarul orașului Dusan Somrak, unii consilieri locali, angajați ai Primăriei. Au participat la acțiune elevi ai Liceului Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky” însoțiţi de cadre didactice, copii de la Centrul de Zi însoțiți de cadre, numeroși locuitori ai orașului. În urma acțiunii s-au curățat aleile principale, aleile de acces la terenurile de sport, locurile de picnic, adunându-se peste 150 de saci de gunoaie.        (F.B.)

Recomandările redacției