Mai sunt de făcut în aceste ultime zile de toamnă și lucrări ediliare dar și ample pregătiri pentru… Sărbătorile de Iarnă. Chiar dacă luna decembrie debutează cu Sărbăoarea Națională, toată lumea e cu gândul la sărbătorile religioase tradiționale.
* La Șofronea, reprezentanții administra­ției locale se pregătesc să… împodobească și în acest an frumosul brad (înalt de 16 metri!) sădit cu ani în urmă în fața Primăriei chiar în acest scop. „Vrem să împodobim cât mai deosebit tradiționalul brad din fața Primăriei ca să se bucure toată lumea de el. Pentru copii am reușit să adunăm sponsorizările necesare pentru a-l ajuta pe Moș Crăciun cu darurile pentru toți copiii comunei. Însă cel mai original cadou pe care-l pregătim este finalizarea planului înclinat – ce se va transforma în derdeluș, dacă va ninge! – amplasat în noua Zonă de Agrement construită în Șofronea anul trecut și pe care
l-am promis tineretului comunei“ ne spunea primul edil al comunei, Ioan Băbău.
* Pregătiri se fac și la Zădăreni, și tot penru întâmpinarea Sărbătorilor de Iarnă, după cum ne spunea primărița Doina Petri. „Luna decembrie începe bine, cu un weekend prelungit în care sărbătorim Ziua Națională a României. Acest eveniment se marchează mai mult în mediul instituțional la noi, mulți localnici alegând să participe la manifestările din Arad, noi fiind la câțiva kilometri de municipiu. Pentru Sărbătorile de Iarnă facem pregătirile obișnuite și ne pregătim să-l întâmpinăm cum se cuvine pe Moș Crăciun“ ne spunea primărița comunei Zădăreni, Doina Petri.
* Și la Șeitin, Sărbătorile de Iarnă sunt așteptate cum se cuvine. După cum ne preciza primarul Mircea Totorean „ca în fiecare an încercăm să aducem cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă bucurii celor mici – prin cadouri dulci dar și celor mari, prin realizările ce le-am făcut și care, îi asigurăm, vor continua și în anul ce vine“.
(F.B.)

Recomandările redacției