Actualitate județeană, pe scurt

0
517

coloana Judet Fiind la început de an, când nici bugetul nu e finalizat, fiecare admi­nistrație încearcă să-și stabilească măcar „pe hârtie” prioritățile anului. Iată câteva dintre ele, enumerate de câțiva „șefi” ai unor administrații de comune.
*Șeitin. Prioritatea acestui an este, după cum ne preciza primarul din Șeitin, Mircea Totorean, finali­za­rea reabilitării școlii, anul acesta atenția fiind axată pe reabilitarea interioară. Cea exterioară a fost făcută în 2014. „Vom continua și realizarea pavajelor pietonale, în așa fel încât să finalizăm tot centrul comunei. De fapt, este vorba de un proiect prin care se vor realiza și alte obiective, precum o remiză de pompieri și unele anexe absolut necesare, dar vom vedea cum va fi cu finanțarea…”, a spus îngrijorat edilul din Șeitin.
*Secusigiu. Finalizarea unor proiecte de modernizare începute în anii anteriori ar fi prioritatea anului pentru comuna Secusigiu. Primul edil Ilie Cheșa își manifestă însă o mare îngrijorare faţă de modul în care se vor împărți banii de la Guvern în acest an, precizând că „Dacă va fi cum se aude, anul acesta vom avea bani doar pentru… supraviețuire, nu pentru proiec­tele începute. Este vorba de o grădiniță nouă și reabilitarea altora două, noi având în comună un număr mare de copii, ceea ce ar trebui să fie un motiv de bucurie și de susținere finaciară, dată fiind situația generală a natalității în țară”, a declarat primarul din Secusigiu.
*Semlac. Fără nici o ezitare, pri­mă­rița comunei Semlac, Letiția Stoian, ne-a indicat finalizarea noii școli drept cel mai important și prioritar obiectiv al acestui an. „A trenat și așa nepermis de mult finalizarea acestui obiectiv atât de important pentru comunitate, așa că voi face orice demers va fi necesar pentru ca el să se finalizeze anul acesta. Pe de altă parte, nu pot să nu-mi exprim îngrijorarea și nemulțumirea faţă de modul în care actualul guvern vrea să distribuie banii anul acesta – des­curajând complet pe toți primarii cu inițiative – și să sper că nu va rămâne așa cum se aude”, a precizat primărița din Semlac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.