Actualitate județeană, pe scurt

0
470

foto primar

Fiind la început de an, când bugetul e încă în fază de „ciornă“ – cum se zice, fiecare administrație locală încearcă să-și stabilească prioritățile anului în curs. Din discuțiile telefonice purtate cu primii edili încercăm să facem un tablou al acestor priorități, pentru început la nivel de comune, până acum. După Șeitin, Secusigiu și Semlac am abordat edilii altor trei comune arădene.

*Șagu. Cunoscuta primăriță a comunei Șagu, Emilia Brăneț ne-a dat un răspuns tranșant dar dezarmant. „La noi sunt câteva priorități, e adevărat; le avem puse pe hârtie pentru că noi mereu am avut clar în minte programul viitoarelor obiective stabilite în funcție de necesitățile comunității și posibilităților de finanțare, firește. Însă,  cu sinceritate vă spun că până nu vine Bugetul chiar nu pot să stabilesc ce vom aborda mai întâi, dat fiind și schimbările intervenite“.

*Vladimirescu. „Noi mereu ne-am făcut propiile noastre planuri, bazându-ne în special pe bugetul local. Așa va fi și anul acesta“ ne spunea nu mai puțin cunoscutul primar din Vladimirescu, Ioan Crișan. „Acum prioritare sunt două lucrări: pista de biciclete până la Cicir – în lungime de 8,5 km pentru care am alocat bani din bugetul local și al extinderea canalizării pe strada Gării, adică pentru circa 160 de locuri de casă. Firește vor urma drumurile, e de la sine înțeles“ a mai precizat primarul Ioan Crișan.

*Bocsig. Așa după cum se știe, comuna Bocsig a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare vizibilă și trendul continuă. Primarul Ioan Florin Ciul ne spunea și el că fără buget prioritățile sunt doar pe… hârtie. Totuși a identificat și programat rezolvarea unor necesități stringente. „Avem un contract pentru lucrări de asfalatare stră, cu derulare pe trei ani pe care-l vom continua sigur; vream să finalizăm asfaltarea tuturor străzilor din centrul de comună dar și din Bocsig Cartier; și mai vrem neapărat să achiziționăm prin GAL un buldoexcavator“ ne preciza edilul din Bocsig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.