Acum se vede cât suntem de uniți și de buni unii cu alții

1
281

Într-adevăr întotdeauna au fost oameni cu suflet bun, cu suflet rău și cu suflet mare. Dar acum, în perioada asta de criză, când suntem pândiți de Coronavirus, unii chiar dau dovadă că nu au suflet și fug după bogăție. Dar până la urmă nu știu pentru cine adună și fac. Aproape automat, la foarte puțin timp după ce a fost citit Decretul prezidențial, cu privire la starea de urgență, am primit o sumedenie de telefoane din județ. Cele mai multe au fost din: Sebiș, Ineu, Cermei, Seleuș, Vladimirescu, Chișineu – Criș, Lipova și multe altele. „Oare cât va dura această criză?“, ne întrebau cei mai mulți oameni.
Noi am crede că trei –patru luni și poate vom reveni, cât de cât la normal. „Dar până atunci, acești oameni fără suflet, vor lua și pielea de pe noi “, au zis cu durere, dar mai ales cu revoltă în glas cetățenii. „Noi care nu avem bani, ce facem, dăm buzna peste ei în magazin și ne luăm de mâncare?“, se întreba, retoric, un om din Sebiș. Și din Seleuș ne-a sunat un alt bărbat: „Eu nu am bani să trec prin criza asta. Toate s-au scumpit, de nu mă pot apropia de magazine. Dar trebuie să fim tari că va trece și criza asta, într-un fel sau altul“.
O altă femeie, de această dată din Cermei, ne-a spus: „Nu este puțin să nu se ajungă și mult să nu se termine. Mai greu le va fi acelora care au terminat multul“. „Așa este“, au grăit alții, cu care eu am discutat.
Unii dintre ei erau realmente foarte îngrijorați și nu găseau răspuns la obsedanta întrebare care se strecura, precum un șarpe al îndoielii, în sufletul lor cu privire la ce vor face ei „mai ales cu prețurile acestea exorbitante, puse de niște nesimțiți, sataniști, că nu le poți spune
altcumva. Dar noi, prin intermediul dumneavoastră, al presei vă rugăm să ne ajutați. Să spuneți tuturor ce fac acești flămânzi după bogăție, acum când cei mai mulți oameni sunt la mare necaz! Probabil, la un moment dat se vor sesiza unii“, zic acești oameni aflați în nevoie.
Și așa, am și făcut. Drept urmare, iată ce ne spune, telefonic, președintele Consiliului Județean Arad, domnul Iustin Cionca, după ce l-am informat despre cele aflate dintr-o serie de comune și orașe din județ. Desigur am vorbit despre revolta oamenilor cu privire la faptul că în urma anunțului Stării de Urgență, unii comer­cianți și producători au scumpit enorm de mult alimentele și medicamentele de care avem nevoie. Iată răspunsul: „Da, știți, acum, se vede cât suntem de buni unii față de alții, mai ales în aceste momente grele, când trebuie să fim uniți. Ne confruntăm cu această gravă problemă și anume cu pandemia de Coronavirus. Să știți că nimeni nu are voie să facă așa ceva, adică să scumpească produsele de care avem atâta nevoie, mai ales alimentele de bază și medicamentele. Dar vom vedea care este situația în teren și vor fi luate măsuri“, a precizat, foarte surprins de cele aflate, domnul Iustin Cionca.
Voicu Sida

1 COMENTARIU

  1. Deși noi românii sărbătorim două uniri,la ora actuală suntem mai dezbinați ca oricând! Egoismul,rapacitatea,indiferența față de semenii noștri,domină societatea românească.Poate această nenorocire abătută asupra noastră va produce o schimbare de atitudine.Să ne aducem aminte de 4 martie 1977,de cutremurul catastrofal care a lovit România și de solidaritatea interumană,empatia, care ne domina pe toți care am trăit acele momente deosebit de triste.Poate din când în când intervine pronia divină să ne readucă cu picioarele pe pământ Așa că frați români,să nu rămânem indiferenți în fața acestei urgii.Să ne ajutăm aproapele aflat în suferință!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.