stupar gheorghitaUnirea Sântana a confirmat startul bun de sezon și a trecut cu 3-2 de UTA II Șiria. Partida nu a fost, însă, lipsită de incidente, unele care le-au lăsat un gust amar vizitatorilor. Ca de obicei, aceștia s-au bazat numai pe jucători între 17 și 19 ani, iar desfășurarea evenimentelor i-au făcut să se îndoiască de utilitatea competiției.
Stupar: „Am rămas cu un gust amar, nu putem crește într-un astfel de ambient”
Cel care a vorbit și comentat evenimentele de sâmbăta trecută, de la Sântana, a fost antrenorul Dan Stupar. „Ne-am asumat de la bun început faptul că vom utiliza doar fotbaliști tineri, fără experiență, pe care intenționăm să-i creștem din punct de vedere fotbalistic, dar nu cu orice riscuri. După ceea ce am trăit la Sântana nu cred că ne aflăm în ambientul potrivit. Jocul dur al gazdelor și deciziile de arbitraj ne-au lăsat un gust amar. După părerea mea, nu se impunea ca la acest meci să fie delegat un<<central>> debutant, care a condus discreționar ostilitățile și a scăpat de multe ori jocul din mână. Sântana a deschis scorul dintr-un penalty foarte ușor acodat, apoi golul doi s-a născut tot dintr-un fault inexistent al lui Cotoc, însă au fost și alte faze unde ne-a dezavantajat clar. Cred că arbitrul, asupra căruia cei de la Sântana au pus presiune, ne-a privat de cel puțin un punct, pe care cred că          l-am fi meritat după aspectul jocului. De asemenea, nu pot avea cuvinte de laudă la adresa manierei de joc a fotbaliștilor gazdă, ale căror intrări au depășit de multe ori limita sportivității. Păcat, căci altfel ei formează una dintre echipele bune ale Ligii a IV-a și nu mă așteptam să joace așa și nici să fie încurajați de pe margine”, a explicat fostul fundaș.
Scuze în numele lui Gheorghiță
Tehnicianul UTA-ei II nu a mai prins pe bancă faza care a încins la maxim nervii și a produs nu mai puțin de cinci eliminări. Stupar a fost trimis după gard ca urmare a protestelor de la faza ce a precedat golul de 2-1 al Unirii. Prin urmare, nu a putut să-și potolească elevii, care au reacționat după faultul foarte dur al lui Giurgiu asupra lui Gheorghiță. „Dacă jucătorul nostru rămânea cu piciorul pe pământ ar fi suferit o fractură de toată frumusețea. „Fiind eliminat de pe bancă, din poziția în care mă aflam nu am văzut ce a făcut exact jucătorul nostru. Am rămas cu un gust amar când am aflat totul, fiindcă noi, antrenorii, le spunem mereu elevilor noștri să fie disciplinați și să-și vadă numai de joc. Gesturile lui Gheorghiță nu au nimic în comun cu spiritul UTA-ei, cu ceea ce ne dorim noi de la ei ca și viitori fotbaliști profesioniști, așa că aș dori să ne cerem scuze în numele clubului pentru cele întâmplate la Sântana. Jucătorul va fi pedepsit de conducerea clubului, iar ceilalți fotbaliști care au fost implicați și ei în acel meleu au fost avertizați”, a adăugat Stupar”.
Donca: „Ne-au provocat, sunt frustrați”
În replică, antrenorul echipei gazdă spune că utiștii ar trebui să se uite mai mult în curtea lor, să-și facă mea culpa, fiindcă cu o astfel de atitudine obiectivul lor, acela de a crește jucători pentru fotbalul arădean, este ca și compromis. „Eu înțeleg că utiștii sunt supărați și frustrați fiindcă au pierdut meciul, dar ar trebui să-și vadă bârna din ochiul lor înainte de a căuta paiul din ochiul nostru. În primul rând, dacă vorbesc despre joc dur, nu știu de ce jucătorul nostru, Vuin, a trebuit să primească îngrijiri medicale în primul sfert de oră. Nu-mi amin­tesc ca vreun fotbalist de-al lor să fie consultat de medic în teren sau pe margine și tot ei vorbesc des­pre durități. E adevărat, faultul lui Giurgiu a fost dur, de cartonaș roșu, însă maniera la care a reacționat Gheorghiță m-a lăsat mască. Așa accidentat cum se dădea a sărit direct la fotbalistul nostru și l-a lovit cu cotul, după care le-a arătat gesturi obscene spectatorilor. Nu mai spun și că alți jucători de la UTA, puști de 17-18 ani, ne-au înjurat și provocat în timpul meciului. Cine i-a oprit să dea un gol mai mult decât noi și să câștige meciul? Au avut ocazii, dar le-au ratat, arbitrul nu le-a scos niciodată mingea din poartă. Cu un lucru sunt de acord și eu și anume că arbitrul a stricat meciul, în sensul că a greșit mult în ambele direcții. Normal că cei de la UTA subliniază doar erorile ce i-au defavorizat pe ei, însă, repet, ar fi fost mai bine să-și vadă de joc și să accepte că ei sunt principalii vinovați pentru înfrângere. Iar cu privire la incidentele de la final, când au intervenit și niște oameni de pe margine, vă spun că de când sunt eu la Sântana, adică de trei ani de zile, niciodată nu s-a întâmplat așa ceva. Nu suntem barbari așa cum vor să lase să se înțeleagă cei de la UTA. Eu i-aș sfătui pe conducători și antrenori să-și discplineze mai întâi jucătorii și apoi să dea vina pe alții. Dacă un jucător de-al meu ar fi lovit cu cotul așa cum a făcut-o Gheorghiță m-aș fi ascuns în casă o lună de zile de rușine. Nu așa se cresc jucători, proiectul lor e eșuat din start dacă merg pe direcția asta”, a punctat Dinu Donca.
Păcurar: „ Reprezentăm Campioana Provinciei, nu avem voie să ne coborâm la un anumit nivel”
După ce tehnicienii Dinu Donca și Dan Stupar au prezentat partea lor de adevăr despre cele întâmplate la Unirea Sântana – UTA II Șiria, scor 3-2, aruncând fiecare pisica în curtea celuilalt când a venit vorba despre durități și comportament anti-sportiv, Cristian Păcurar vine cu o precizare ce exprimă poziția finală a grupării fa­nion. „Felicităm Sântana pentru o victorie ce nu a meritat-o după aspectul jocului, dar asta e o altă poveste. Pe de altă parte, nu mă așteptam să avem parte de asemenea evenimente într-un oraș apropiat de Arad, cu spectatori pe teren și cu un antrenor secund și membru în stafful AJF, Cătălin Puia, care dribla prin spatele porții pe toată lumea, numai să nu dea mingea pentru a fi respusă în joc. Sigur, și jucătorii noștri au partea lor de vină, vom lua măsuri împotriva lor fiindcă au depășit și ei anumite limite, însă așa-zisul război al declarațiilor
cu cei de la Sântana vrem să-l încheiem aici. Reprezentăm UTA, Campioana Provinciei, nu avem voie să ne coborîm la un anumit nivel”, spune „principalul” UTA-ei II Șiria.
Unirea Sântana – UTA II Șiria 3-2 (1-1)
Au marcat: Vuin 23, Paven 70, Ciocan 79 / Ghiunghiuș 42, Gheorghiță 74
Sântana: Ciornei – Calancea, Mateiu, Brozbic, Șiclovan, Claudiu Popa, Vuin (Giurgiu), Vandor (Bud), Martin (Paven), Bodea, Cosmin Popa (Ciocan). Antrenor: Dinu Donca
UTA II Șiria: Mara – Prună (Coșa), Cotoc, Petrache (Ghergar), Irina, Aldan (Sava), Michel Vlad, Burlă, Gheorghiță, Ghiunghiuș (Moza), Bulza: Antrenori: Dan Stupar și Cristian Păcurar
Arbitri: Alexandru Ilea – Alin Bolcaș – Daniel Bondar
Observatori AJF: Doru Herțeg, Gheorghe Sfăt
Arbitrul Ilea a acordat nu mai puțin de cinci cartonașe roșii pentru Giurgiu, Ciornei și Cl. Popa, respectiv Gheor­ghiță și Vlad pentru incidentele ce au precedat faultul din minutul 84, iar Sântana va avea ceva probleme de efectiv pentru deplasarea de la Lipova.

Recomandările redacției