Acuze grave la adresa secretarului de stat al SUA

0
174
President Donald Trump speaks to member of the media as he departs a ceremonial swearing in ceremony for new Labor Secretary Eugene Scalia in the Oval Office of the White House in Washington, Monday, Sept. 30, 2019. (AP Photo/Andrew Harnik)

Liderii celor trei comisii din Camera Reprezentanților a Statelor Unite l-au acuzat, marți, pe secretarul de Stat american Mike Pompeo că a încercat să intimideze martorii, adăugând că astfel de acțiuni sunt „ilegale și constituie o dovadă de obstrucționare”, relatează Reuters.
Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe, Eliot Engel, președintele Comisiei pentru Informații, Adam Schiff și președintele Comisiei de Supraveghere, Elijah Cummings au făcut aceste afirmații printr-un comunicat publicat ca răspuns la declarațiile făcute de Mike Pompeo. Mike Pompeo a acuzat opoziţia democrată că încearcă să îi intimideze pe membrii Administraţiei Donald Trump în ancheta care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui. „Orice efort de a intimida martorii sau de a îi împiedica pe aceștia să vorbească în Congres – inclusiv membrii Departamentului de Stat – este ilegal și va constitui o dovadă de obstrucționare a anchetei“, se arată în comunicat. Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.