chechiNu multă lume se aștepta ca după unsprezece etape Crișul și Zăbrani să se întâlnească de pe pozițiile patru, res­pectiv doi în clasament. Leo Pința a resuscitat Victoria, ce un tur aproape perfect. La Criș, însă, cele două formații s-au anihilat reciproc și disputa s-a încheiat așa cum a început. Totuși, oaspeții au fost nemulțumiți de maniera în care centralul Tudor Jurcă a condus această confruntare.
„Trimitem mingea în bară, de acolo ajunge la Draia care înscrie, dar centralul anulează golul pentru offsaid. Portarul lor iese cu genunchii în față, ne lovește un jucător, centralul fluieră, îi dă galben portarului, dar dă fault pentru ei. Cum este posibil așa ceva? A fost jenant acest arbitru care ne face ferferiță pentru a doua oară. E păcat că s-au întâlnit formațiile de pe locul doi cu locul patru și a fost desemnat un astfel de central, cred că trebuia să fie unul mai răsărit. Nu vreau să fac multe comentarii pe seama arbitrajului, dar noi jucăm pe bani, ce ni se poate cere mai mult decât să băgăm mingea în poartă? Legat de meci, s-au întâlnit două formații bune, a fost un scor echitabil la urma urmei, cu ocazii de ambele părți. Sunt mulțumit de meci, de băieții mei, de faptul că suntem acolo sus“, ne-a declarat Leo Pința.
Însă, nu doar Leo Pința a avut reclamații la adresa arbitrajului după remiza albă dintre Crișul Chișineu-Criș și Victoria Zăbrani. Daniel Cherecheși, președintele gazdelor, a ieșit public
să-și manifeste nemulțumirile. „Vreau să-i transmit domnului Tripa (n.r. președintele Comisiei Județene de Arbitri Arad) că noi, cluburile, nu suntem bătaia de joc a Comisiei Județene de Arbitri. Știu pro­blemele de la clubul meu și că echipa nu practică un joc foarte bun, dar ce se întâmplă în acest an cu arbitrajul e prea mult. Arbitrii vor să devină principalii actorii și arată aroganță față de jucători și oficiali. Știam că greșeala e omenească, acum deja sunt șmecheri. După meciul cu Lipova n-am vrut să dau vreo declarație, dar Vesa efectiv nu ne-a lăsat să trecem de centru. Acum Jurcă a stricat un joc între două echipe foarte bune, dorind să fie în centrul atenției. La Cermei
ne-a delegat arbitru îmbrăcat în portocaliu când era toată condu­cerea comunei la joc. Noi chiar muncim, îl rog pe domnul Tripa să mențină calitatea arbitrilor la un nivel bun și să respecte oamenii care sunt în fenomenul fotbal. Faptul că arbitrii au căști nu ne impresionează, ar trebui să fie echi­- distanți și să greșească omenește nu șmecherește”, e mesajul conducătorului Crișului.

Recomandările redacției