FCC Baschet Arad a început returul Grupei Valorice A din Liga Naţională cu un succes pe terenul eternei rivale din Târgovişte. S-a terminat 49-56 în Clasicul baschetului feminin românesc și speranțele de locul 2 până la final rămân aprinse.
„Galben-albastrele” au avut parte de un duel complicat în fosta capitală a României, după un joc în care nu au reuşit să treacă de prea multe ori în avantaj pe tabelă. Chiar dacă trupa pregătită de Rodriguez şi Bondor a avut procentaje mai bune în prima parte a jocului la aruncările din acţiune, recuperări, dar şi pase decisive, dâmboviţencele au intrat la cabine în avantaj: 28-26. Gazdele întâlnirii au marcat şapte dintre cele 10 aruncări avute de la linia de pedeapsă, în timp ce arădencele nu au beneficiat de nicio liberă în 20 de minute (!?).
Odihna și sfaturile primite la vestiare au fost benefice pentru FCC, care a reuşit să treacă în avantaj pe tabelă în a doua parte a confruntării. Chiar dacă în ultima pauză s-a intrat la egalitate de puncte, 43-43, sfertul cu numărul patru a adus şi distanţarea decisivă pentru echipa de pe Mureș, care a ştiut să gestioneze perfect finalul partidei.
S-a terminat 49-56, într-un meci în care americanca Adrienne Webb a fost din nou principala marcatoare a echipei în „galben-albastru”, cu 20 de puncte. Banca Aradului a fost mai bună cu 17 puncte înscrise, faţă de doar 10 puncte venite din partea gazdelor. A fost şi unul dintre cele mai bune jocuri făcute, în defensivă, de „galben-albastrele” cu echipele importante din campionat.
Pentru FCC Baschet Arad a fost ultima repetiţie înaintea Final Four-ului Cupei României, de la Sfântu Gheorghe. În prima semifinală, arădencele o vor întâlni sâmbătă, de la ora 16:30, formaţia ACS Târgu Secu­iesc.
Formaţii şi marcatoare:
Târgovişte: Toma 15 puncte, Irimia 12, Tănase 10, Ghiţă 7, Stoenescu 3, Chivu 2, Paun, Petrof, Robotin şi Brebene.
Arad: Webb 20 puncte, Fodor 7, Hadzovic 7, Robinson 6, Pop 5, Ardelean 4, Akathiotou 4, Karakasevic 3, Bartok, Mercea, Ciotir şi Neagu.

Recomandările redacției