FCC ICIM Arad a început campania de anunțare a sportivelor care vor reprezenta clubul nostru în sezonul 2018-2019 din baschetul feminin românesc. Prima jucătoare care și-a prelungit contractul cu formația din orașul de pe Mureș este conducătorul de joc, Adela Mercea.

Sezonul trecut, Mercea a jucat în maieul galben-albastru în 23 de partide, timp în care a strâns o medie de 4.1 puncte1.8 pase decisive1.9 recuperări pentru un indice al eficienței de 4.0. A avut în total 95 de puncte și a înscris de la mare distanță în 12 rânduri.

Sportiva în vârstă de 33 de ani face parte dintr-un top select al celor mai titrate sportive din baschetul românesc cu 4 titluri în palmares. În acest clasament și-au mai făcut loc și alte jucătoare emblematice care au evoluat la Arad cum ar fi: Monika Brosovszky, Ancuța Stoenescu, Bianca Drăguș (Urban), Anca Nițulescu, Annemarie Părău sau Andra Mandache.

Acest anunț vine la doar câteva zile după ce altă veche componentă a lotului „galben-albastru”, Ildiko Nagy, a anunțat că va părăsi baschetul românesc după 17 ani în care a evoluat la cluburi precum LMK Sf. Gheorghe, Biandra Târgoviște, CSU Alba Iulia și bineînțeles, ICIM Arad. Noua sa destinație este divizia a patra franceză, unde va evolua pentru Basket Club Franconville PB.

Recomandările redacției