Chiar dacă suntem în plină criză financiară, economică şi imobiliară, chiar dacă piaţa construcţiilor este la pământ, iar firmele de profil se închid pe capete, chiar dacă firmele de imobiliare se târăsc de pe o zi pe alta, la Arad, în oraşul primarului Gogu Maxilar, acest nou Mudava al României, catindatul la funcţia de catindat la prezidenţiale din partea PD-L, astfel de afaceri sunt la mare căutare. Nu vă gândiţi la prostii. Nu s-au îmbogăţit arădenii peste noapte şi nici n-au dat valma la cumpărat de terenuri sau apartamente. Nici n-a venit vreun grup de investitori să bage euroii în buzunarele proprietarilor din Arad şi comisioane însoparla conturile agenţiilor imobiliare. Nici vorbă! Arădenii sunt la fel de săraci, agenţiile la fel de lipsite de activitate, iar firmele de construcţii la fel de moarte ca peste tot în România.
Există însă un grup de băieţi (şi fete), le-am zice deştepţi, dar şopârla nu ne lasă, că cică nu e deştepţi, un grup care se roteşte în jurul noului Mudava, varianta bărbierită, ca planetele în jurul soarelui. Un grupuşor de profitori, care sunt puşi pe afaceri la tot pasul, şi care după ce s-au învârtit prin mai multe zone de câştig imediat şi fără muncă, de la publicitate, la maşini cu piatră pe autostradă, de la licitaţii la primărie, la rezolvarea unor posturi călduţe, iată că s-au extins spre zone mai serioase, cum e real estate-ul. Cum ar veni, ca să traducem, că băieţii şi fetele nu cunoaşte engleza americană, adică­telea imobiliare. Cum ar veni, că băieţii şi fetele nu cunoaşte nici româna, vânzări şi cumpărări de terenuri şi case.
În cazul de faţă, fiind vorba de adepţii lui Mudava bărbieritu’, nu avem de-a face chiar cu imobiliarele clasice, fiindcă acolo tre’ să scoţi bănuţul, or băieţii şi fetele e obişnuiţi să nu plătească. Aşa că e vorba de nişte imobiliare cu japca, de domeniul penal. Cică învăţăceii Gogului au pus ochii pe nişte zone interesante din Arad, pe care tare ar mai vrea să pună şi mâna. Să le ia adică, şi nu pe bani, că pe bani ştie tot prostul. Culmea e că în joc apare Mudava însuşi, care are o dorinţă mare de tot să pună mâna şi el pe nişte mici afaceri, despre care a auzit că de fapt nu sunt chiar aşa de mici.
Iar prima ţintă a acestei mici secte e baza răposatului Abel Apostol, despre care Mudava ştie cum merge, fiindcă un prieten bun al său a fost în trecut asociat cu Abel, tocmai la acea bază. O bază unde Falcă umbla des când avea două sacouri şi două perechi de pantaloni din care făcea patru costume. Adică, când stătea la bloc cu chirie şi avea datorii la întreţinere. În loc să se roage şi să pună o lumânare pentru odihna sufletului lui Abel, care ani de zile le-a dat la unii din această gaşcă de băut şi de mâncat pe gratis, şi de jucat tenis şi fotbal gratis, aceşti lupi tineri se gândesc cum să deposedeze familia Apostol de terenurile de tenis şi terasa de pe malul Mureşului. Iar Mudava însuşi nu se sfiieşte să anunţe public că face demersuri la Ministerul Sporturilor ca baza respectivă să intre în proprietatea municipalităţii, fiindcă de acolo e mai uşor să intre în administrarea sau chiar proprietatea aces­tor băieţi şi fete, era să le zicem deştepţi, dar ne-a oprit la timp şopârla. Familia lui Abel se află acum în aceeaşi situaţie în care s-a aflat ani de zile Leontin Aslău, a cărui parcare a fost vânată mult timp de Mudava şi ai săi. Fără succes, fiindcă Aslău a apelat la lege şi nu s-a lăsat călcat în picioare. Şi a câştigat. Un exemplu pentru familia lui Abel, care trebuie să meargă pe aceleaşi urme, să apeleze la lege, la procurori, la DNA şi să le dea peste mâini cotropitorilor nesătui.
Baza Abel nu e însă singurul obiectiv al acestor înfometaţi. Mai avem un loc asupra căruia se abat nori negri, dinspre adepţii lui Mudava. E vorba de vechiul cazinou, de lângă Hotel Parc, care de ani de zile stă în paragină. Armata de înfometaţi face cercetări amănunţite în aceste zile, pe la tot felul de instituţii, începând cu Cadastru, pentru a vedea cine deţine terenul, clădirea, cum pot să pună mâna pe cazinou mai uşor. Bineînţeles, fără bani, că doar e băieţi şi fete… era să spunem deştepţi, dar ne-am oprit la timp. Băieţii cu adevărat deştepţi suntem convinşi că au prins ideea şi se vor ocupa de lupii înfometaţi.

Recomandările redacției