Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat optzeci și patru de cetăţeni din Siria, Turcia, Bangladesh, India, Maroc, Egipt și Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri. Alţi 6 cetăţeni afro-asiatici au fost depistaţi ascunşi într-un autocamion, la PTF Borş.

* Azi dimineață, în jurul orei 04:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de aluminiu pentru o societate comercială din Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, patruzeci și patru cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Turcia, Siria, Bangladesh, Pakistan și India și intenționau sa ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

*Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în cursul acestei nopți, în urma unui controlul amănunțit efectuat asupra unui automarfar, condus de un alt cetățean turc, ce transporta grupaje pe ruta Turcia – Germania, au fost descoperiți ascunși, treizeci și trei de cetățeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, India, Maroc și Egipt.

*De asemenea, alte două cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de ieri, la PTF Nădlac II și PTF Borș, unde polițiștii de frontieră au descoperit, în două ansambluri rutiere, treisprezece cetățeni din India și Pakistan. Aceștia călătoreau ascunși printre mărfurile transportate și intenționau să ajungă în state din vestul Europei.

În toate cazurile sus-menționate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției