Adevărate culturi de cannabis, destructurate de DIICOT la șase persoane din Arad (foto, video)

1
6547

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus, la data de 03.08.2021, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de șase inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada mai-iulie 2021, mai multe persoane au înființat două culturi de cannabis outdoor și o cultură indoor, în scopul comercializării substanțelor stupefiante obținute în momentul recoltării către consumatori de pe raza județului Arad, la prețul de 50 lei/gram.
La data de 03.08.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Arad au efectuat un număr de șapte percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 107 plante de cannabis (74 de kilograme masă verde), cântare, grindere, un pistol neletal, bile de cauciuc, sumele de 590 de euro și 5.180 de lei, ustensile utilizate pentru îngrijirea culturilor, un autoturism, arme albe, precum și 26.260 de țigarete de contrabandă, de diferite mărci, netimbrate.
În cursul zilei de astăzi, Tribunalul Arad a dispus arestarea preventivă a celor 6 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara, SCCO Caraș Severin, al lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului Criminalistic din Arad, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad și al jandarmilor din cadrul IJJ Arad.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

1 COMENTARIU

  1. „Prezumtia de nevinovatie” ? Politia, procuratura si judecatorii nu vad culturile de canabis ? De unde atata „prezumtie” ? Plantele s-au inmultit si s-au ingrijit singure ? Sau se face loc pentru tertipuri avocatesti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.