Adeverința medicală necesară la elevii de început de ciclu

0
361

Toți elevii din anii de început de ciclu, însemnând copiii de la creșă, cei de la grupa mică de grădiniță, elevii care intră acum la clasa pregătitoare și elevii de la clasele a V-a și a IX-a au obligația de a prezenta adeverința medicală la intrarea în comunitate, potrivit unei adrese trimise de Ministerul Sănătății tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică din țară și obținută de Edupedu.ro.
Documentele medicale necesare la înscrierea/frecventarea/terminarea unui ciclu de învățământ sunt: adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate, conform anexei nr. 1, care face parte integrantă din prezenta anexă; aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate, conform anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezenta anexă.
Adeverința medicală se eliberează în următoarele circumstanțe:
La înscrierea în fiecare ciclu de învățământ – se eliberează de către
me­dicul de familie sau de către medi- cul colectivității de la care provine copilul.
La terminarea unui ciclu de învățământ preuniversitar – se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.
La transferul elevului într-o altă unitate școlară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învățământ de la care se transferă.
Avizul epidemiologic se eliberează în următoarele circumstanțe:
a) după o perioadă de absență din colectivitate de cel puțin 3 zile consecutive;
b) la plecarea în tabere, vizite de stu­diu etc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.