Adi Petre, criticat după prestațiile nereușite în tricoul naționalei mici

0
111

După ce George Ganea a fost suspendat de la naționala mică, selecționerul Adi Mutu a avut încredere în utistul Adi Petre în meciul cu Germania pentru calificarea în sferturile Campionatului European. Un singur gol a despărțit echipa română de calificare. Mulți au avut așteptări mari de la Petre, care a fost și titular în partidă, însă acesta nu a reușit să se afirme și a fost destul de criticat.

Adrian Petre a fost modest, foarte modest. Nu știu ce se întâmplă cu el“, a spus printre, Viorel Moldovan, fost atacant al României.

Antrenorul de la echipa de club, Laszlo Balint a declarat într-o intervenție telefonică la Digi Sport că Adi Petre nu este în cea mai bună etapă a carieirei.

Adi Petre a renunțat la un anumit confort financiar avut în Italia și a acceptat să se întoarcă acasă, la UTA, pentru a-și relansa – oarecum – cariera. Vrea, muncește, dar îi cam lipsesc realizările sau, mai bine spus, golurile. Un atacant trăiește din goluri, din bucuria pe care o simte după ce reușește să înscrie. Pe de altă parte, nici noi, ca echipă, nu prea i-am oferit măcar bucuria victoriilor în ultimul timp, căci venim după o serie de rezultate slabe. Dar, asta nu înseamnă că eu și clubul UTA nu avem în continuare încredere în el. Dacă nu credeam că ne poate ajuta și se poate ajuta și pe el nu am fi acceptat acest transfer. Eu cred că toată lumea știe potențialul lui. Eu am avut de la început o discuție cu el, i-am spus că avem încredere în el, doar că depinde de el să se deblocheze. El vine după o perioadă în care nu a avut realizări pe plan sportiv. El suferă că nu are reușite. Nu putem spune că e tânăr sau necopt, dar mai are de făcut pași pentru a ajunge la maturitate. Eu zic că face pași importanți, am încredere maximă în el. Eu sunt convins că va reveni la forma care l-a consacrat”, a afirmat Balint la telefon.

Totodată, Balint susține că pentru atacant a fost o perioadă plină de emoții și încercări. Totuși, antrenorul echipei UTA susșine că Petre putea mai mult în meciul cu Germania.

Pentru el a fost un mic carusel al emoțiilor. El inițial a fost doar pe lista lărgită, apoi a venit convocarea. A trecut de la o dezamăgire la o bucurie. El spera, a fost acolo la turneul precedent. Când a văzut că e doar pe lista lărgită, a fost dezamăgirea firească. Am vorbit cu el când a fost oficială convocarea, era foarte entuziasmat, nerăbdător să contribuie la jocul și la rezultatele echipei. Era încărcat. Cred că toată lumea se aștepta, în primul rând el, să reușească mai multe la acest campionat european, dar asta a fost să fie. Cu Germania ar fi putut poate să se implice în mai multe dueluri, să scoată mai mult. Cu Ungaria a intrat bine, a avut două ocazii mari, care au fost două momente psihologice delicate”, a adăugat Balint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.